Håndkle og blad
Lett potetsalat
(190190)

Lett potetsalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er smart å koke mer poteter enn du trenger den ene dagen. Av rester av kokte poteter lager du raskt gode potetsalater som denne med løk, sylteagurk og rømme. Potetsalat er perfekt tilbehør til grill. God sommer!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

750 gpoteter, gjerne nypoteter
3 dlTINE Lettrømme 18 %
4 sssylteagurk
1 dlfinhakket gressløk
1 stkrødløk
2 stkvårløk
1 sssitronsaft
½ tssukker
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Det er godt å bruke de med skallet på, men hvis du vil skrelle dem, bør du vente til de er kokt og dra skallet forsiktig av. Husk å ikke koke potetene for lenge for da kan de fort gå i stykker i salaten.
    2. Kok potetene. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk, vårløk og rødløk.
    3. Del potetene i passelige biter. Bland rømme, sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk, og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper. Rør inn potetene.
      Blått hjerte
      Tips!

       La gjerne salaten stå og trekke en stund før servering, da smaker den best.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat