Lett potetsalat

Lett potetsalat

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 25 min
Det er smart å koke mer poteter enn du trenger den ene dagen. Av rester av kokte poteter lager du raskt gode potetsalater som denne med løk, sylteagurk og rømme. Potetsalat er perfekt tilbehør til grill. God sommer!

Ingredienser

Antall porsjoner

750 g poteter , gjerne nypoteter
3 dl TINE Lettrømme 18 %
4 ss sylteagurk
1 dl finhakket gressløk
1 stk rødløk
2 stk vårløk
1 ss sitronsaft
½ ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Det er godt å bruke de med skallet på, men hvis du vil skrelle dem, bør du vente til de er kokt og dra skallet forsiktig av. Husk å ikke koke potetene for lenge for da kan de fort gå i stykker i salaten.
    2. Kok potetene. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk, vårløk og rødløk.
    3. Del potetene i passelige biter. Bland rømme, sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk, og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper. Rør inn potetene.
      Tips!

       La gjerne salaten stå og trekke en stund før servering, da smaker den best.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anniken

    5 måneder siden
    Hvis du blander en pakke stivpisket fløte med rømmen får du verdens beste potetsalat . Den slår aldri feil. Får mye skryt for den salaten. Prøv du vil ikke angre??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips med alle oss, Anniken :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Trine

    2 år siden
    Hei! Jeg tenkte å lage denne oppskriften til grilling, hvor mange personer er den beregnet på?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Trine, Denne porsjonen skal normalt holde til 6-8 personer :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Jostein

    2 år siden
    Bytt til mager kesam så blir den enda lettere .. bruk også nypoteter og ha skall på så får en ekstra vitaminer . Kjemep godt og sunt :)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Jostein, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (3)


  • Råi Råtass

    3 år siden
    Overraskende god smak for meg som aldri er på slanker'n :) Kommer aldri til å kjøpe potetsalat igjen!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Så hyggelig å høre. Hjemmelagd er vellagd :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat