Potetsalat
Enkel•25 min min
Av rester av kokte poteter lager du raskt gode potetsalater som denne med løk, sylteagurk og rømme. Potetsalat er perfekt tilbehør til grill. God sommer!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
750 gpoteter , gjerne nypoteter
-
3 dlTINE® Seterrømme eller TINE Lettrømme 17 %
-
4 sssylteagurk
-
1 dlfinhakket gressløk
-
1 stkrødløk
-
2 stkvårløk
-
1 sssitronsaft
-
½ tssukker
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Det er godt å bruke de med skallet på, men hvis du vil skrelle dem, bør du vente til de er kokt og dra skallet forsiktig av. Husk å ikke koke potetene for lenge for da kan de fort gå i stykker i salaten.
-
2
Kok potetene. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk, vårløk og rødløk.
-
3
Del potetene i passelige biter. Bland rømme, sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk, og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper. Rør inn potetene.
Tips
La gjerne salaten stå og trekke en stund før servering, da smaker den best.