Potetsalat

Potetsalat

14
369
Enkel25 min
Av rester av kokte poteter lager du raskt gode potetsalater som denne med løk, sylteagurk og rømme. Potetsalat er perfekt tilbehør til grill. God sommer!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 750 g
    poteter , gjerne nypoteter
  • 3 dl
    TINE® Seterrømme eller TINE Lettrømme 17 %
  • 4 ss
    sylteagurk
  • 1 dl
    finhakket gressløk
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Det er godt å bruke de med skallet på, men hvis du vil skrelle dem, bør du vente til de er kokt og dra skallet forsiktig av. Husk å ikke koke potetene for lenge for da kan de fort gå i stykker i salaten.

  2. 2

    Kok potetene. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk, vårløk og rødløk.

  3. 3

    Del potetene i passelige biter. Bland rømme, sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk, og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper. Rør inn potetene.

    Tips

    La gjerne salaten stå og trekke en stund før servering, da smaker den best.

Del denne oppskriften: