Lettere potetsalat med mais
Potetsalat er et must til sesongens grillretter, men spar litt på kaloriene ved å bruke en lett créme fraîche. Her gir mais og sylteagurk mye smak som balanserer godt med både kjøtt og fisk.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 6 stykk mellomstore potet
- 0.5 stykk rødløk
- 1 dl sylteagurk
- 3 dl mais
- 3 ss finhakket gressløk
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 3 ss pickleslake
- 1 ts sennep
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts sukker
Slik gjør du
1
Vask og del poteter i terninger. Kok møre, ca. 10 minutter, la dampe av og avkjøl.
2
Finhakk rødløk og sylteagurk. Vend med kokte poteter, rør inn mais og gressløk.
3
Pisk sammen créme fraîche, lake, sennep, salt, pepper og sukker. Smak til med salt og pepper. Vend med potetene og server.
TipsHar du ikke sylteagurk i lake, kan du bruke eplesidereddik.
TipsBruk det du ønsker av grønnsaker i en potetsalat. Purre, fennikel og vårløk er for eksempel veldig godt.