Lettere potetsalat med mais

Lettere potetsalat med mais

0
25
Enkel25 min
Potetsalat er et must til sesongens grillretter, men spar litt på kaloriene ved å bruke en lett créme fraîche. Her gir mais og sylteagurk mye smak som balanserer godt med både kjøtt og fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    mellomstore poteter
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 dl
    sylteagurk
  • 3 dl
    mais
  • 3 ss
    finhakket gressløk
  • 3 dl
  • 3 ss
    pickleslake
  • 1 ts
    sennep
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • ½ ts
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask og del poteter i terninger. Kok møre, ca. 10 minutter, la dampe av og avkjøl.

  2. 2

    Finhakk rødløk og sylteagurk. Vend med kokte poteter, rør inn mais og gressløk.

  3. 3

    Pisk sammen créme fraîche, lake, sennep, salt, pepper og sukker. Smak til med salt og pepper. Vend med potetene og server.

    Tips

    Har du ikke sylteagurk i lake, kan du bruke eplesidereddik.

Tips

Bruk det du ønsker av grønnsaker i en potetsalat. Purre, fennikel og vårløk er for eksempel veldig godt.

Del denne oppskriften: