Skip to main content

Lettere potetsalat med mais

Enkel
25min

Potetsalat er et must til sesongens grillretter, men spar litt på kaloriene ved å bruke en lett créme fraîche. Her gir mais og sylteagurk mye smak som balanserer godt med både kjøtt og fisk.

3.5
(30)
Next ImageLettere potetsalat med mais

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
mellomstore potet
0.5 stk
rødløk
1 dl
sylteagurk
3 dl
mais
3 ss
finhakket gressløk
3 ss
pickleslake
1 ts
sennep
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 ts
sukker

Fremgangsmåte

  1. Vask og del poteter i terninger. Kok møre, ca. 10 minutter, la dampe av og avkjøl.

  2. Finhakk rødløk og sylteagurk. Vend med kokte poteter, rør inn mais og gressløk.

  3. Pisk sammen créme fraîche, lake, sennep, salt, pepper og sukker. Smak til med salt og pepper. Vend med potetene og server.

    Tips

    Har du ikke sylteagurk i lake, kan du bruke eplesidereddik.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk det du ønsker av grønnsaker i en potetsalat. Purre, fennikel og vårløk er for eksempel veldig godt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter