Håndkle og blad
Lettere potetsalat med mais
(1212)

Lettere potetsalat med mais

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Potetsalat er et must til sesongens grillretter, men spar litt på kaloriene ved å bruke en lett créme fraîche. Her gir mais og sylteagurk mye smak som balanserer godt med både kjøtt og fisk.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stkmellomstore poteter
½ stkrødløk
1 dlsylteagurk
3 dlmais
3 ssfinhakket gressløk
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 sspickleslake
1 tssennep
½ tssalt
½ tspepper
½ tssukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask og del poteter i terninger. Kok møre, ca. 10 minutter, la dampe av og avkjøl.
    2. Finhakk rødløk og sylteagurk. Vend med kokte poteter, rør inn mais og gressløk.
    3. Pisk sammen créme fraîche, lake, sennep, salt, pepper og sukker. Smak til med salt og pepper. Vend med potetene og server.
      Blått hjerte
      Tips!

      Har du ikke sylteagurk i lake, kan du bruke eplesidereddik.

Blått hjerte
Tips!

Bruk det du ønsker av grønnsaker i en potetsalat. Purre, fennikel og vårløk er for eksempel veldig godt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat