Skip to main content

Eksotisk potetsalat med søtpotet

Enkel
20min

Prøv en litt annerledes og spennende potetsalat! Dette er en smaksrik søtpotetsalat med chili, hvitløk, granateple og koriander. Den passer perfekt til grillmaten eller sommerbordet.

4.2
(33)
Next ImageEksotisk potetsalat med søtpotet

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
søtpotet
1 stk
chili
1 stk
rødløk
100 g
grønnkål eller spinat
1 ss
olje
50 g
gresskarfrø
2 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
lime (saften)
1 ts
kajennepepper
1 g
salt
1 stk
granateple
1 potte
frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del søtpotet i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann, ca. 12 minutter, hell av vannet og la dampe av. Avkjøl noe.

  2. Hakk chili og del rødløk i tynne båter.

    Tips

    Chili varierer i styrke, så smak til med chili så potetsalaten ikke blir for sterk.
  3. Riv grønnkål i biter og pannestek den lett i litt olje. Bruker du spinatblader så trenger du ikke å pannesteke disse.

  4. Rist gresskarfrø i tørr panne til de blir litt gylne.

  5. Hakk hvitløk og vend inn i rømme sammen med saften av lime, kajennepepper og salt.

  6. Del granateple og ta ut frøene.

    Tips

    Gjør det i en bolle under vann så slipper du flekker.
  7. Ha søtpotetbitene i en bolle og vend med halvparten av rømmen. Ha det så over på et fat og vend inn grønnkål, rødløk og chili. Topp med granateplefrø og hakket koriander. Server resten av rømmen ved siden av i en skål.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan lage potetsalat av alle poteter, også rester, men små poteter av en lettkokt type er best, som norske nypoteter, Amandine eller Rosewald.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter