Eksotisk potetsalat

Eksotisk potetsalat

3
20
Enkel20 min
En potetsalat med kick fylt med spennende ingredienser. Perfekt til grillmaten eller sommerbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    søtpoteter
  • 1 stk
    chili
  • 1 stk
    rødløk
  • 100 g
    grønnkål eller spinat
  • 1 ss
    olje
  • 50 g
    gresskarfrø
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
  • ½ stk
    lime (saften)
  • 1 ts
    kajennepepper
  • 1 g
    salt
  • 1 stk
    granateple
  • 1 potte
    frisk koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og del søtpotet i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann, ca. 12 minutter, hell av vannet og la dampe av. Avkjøl noe.

  2. 2

    Hakk chili og del rødløk i tynne båter.

    Tips

    Chili varierer i styrke, så smak til med chili så potetsalaten ikke blir for sterk.

  3. 3

    Riv grønnkål i biter og pannestek den lett i litt olje. Bruker du spinatblader så trenger du ikke å pannesteke disse.

  4. 4

    Rist gresskarfrø i tørr panne til de blir litt gylne.

  5. 5

    Hakk hvitløk og vend inn i rømme sammen med saften av lime, kajennepepper og salt.

  6. 6

    Del granateple og ta ut frøene.

    Tips

    Gjør det i en bolle under vann så slipper du flekker.

  7. 7

    Ha søtpotetbitene i en bolle og vend med halvparten av rømmen. Ha det så over på et fat og vend inn grønnkål, rødløk og chili. Topp med granateplefrø og hakket koriander. Server resten av rømmen ved siden av i en skål.

Tips

Du kan lage potetsalat av alle poteter, også rester, men små poteter av en lettkokt type er best, som norske nypoteter, Amandine eller Rosewald.

Del denne oppskriften: