Eksotisk potetsalat med søtpotet
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stksøtpoteter
-
1 stkchili
-
1 stkrødløk
-
100 ggrønnkål eller spinat
-
1 ssolje
-
50 ggresskarfrø
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
½ stklime (saften)
-
1 tskajennepepper
-
1 gsalt
-
1 stkgranateple
-
1 pottefrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Skrell og del søtpotet i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann, ca. 12 minutter, hell av vannet og la dampe av. Avkjøl noe.
-
2
Hakk chili og del rødløk i tynne båter.
Tips
Chili varierer i styrke, så smak til med chili så potetsalaten ikke blir for sterk.
-
3
Riv grønnkål i biter og pannestek den lett i litt olje. Bruker du spinatblader så trenger du ikke å pannesteke disse.
-
4
Rist gresskarfrø i tørr panne til de blir litt gylne.
-
5
Hakk hvitløk og vend inn i rømme sammen med saften av lime, kajennepepper og salt.
-
6
Del granateple og ta ut frøene.
Tips
Gjør det i en bolle under vann så slipper du flekker.
-
7
Ha søtpotetbitene i en bolle og vend med halvparten av rømmen. Ha det så over på et fat og vend inn grønnkål, rødløk og chili. Topp med granateplefrø og hakket koriander. Server resten av rømmen ved siden av i en skål.