Waldorfsalat
Enkel•15 min min
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.
Ingredienser
Antall porsjoner
Dressing
-
2 dlTINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
-
2 tssukker
-
2 sssennep
-
1 dlmajones
-
1 dlTINE® Lettrømme 17 % . For laktosefri Waldorfsalat, velg TINE ® Laktosefri Lettrømme 18 %
-
4 tssitronsaft
Waldorfsalat
-
2 stkananasringer
-
2 stilkerstangselleri
-
100 ghodekål
-
100 gdruer , gjerne blå
-
3 stksyrlige epler
-
1 dlvalnøtter , ev. hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen.
Tips
Har du ikke rømme tilgjengelig, så kan du bruke crème fraîche. Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten.
Waldorfsalat
-
2
Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
-
3
Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.