Mormors Waldorfsalat

Waldorfsalat

20
  • Enkel
  • 15 min
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.

Ingredienser

Dressing

2 dl TINE Kremfløte
2 ts sukker
2 ss sennep
1 dl majones
1 dl TINE Lettrømme 18 % eller Seterrømme
4 ts sitronsaft

Waldorfsalat

2 stk ananasringer
2 stilker stangselleri
100 g hodekål
100 g druer , gjerne blå
3 stk syrlige epler
1 dl valnøtter , ev. hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen.
      Tips
      Har du ikke rømme tilgjengelig, så kan du bruke crème fraîche. Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten.  
  1. Waldorfsalat

    1. Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
    2. Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.
Tips
Du kan gjerne lage waldorfsalaten dagen før. 

Kommentarer

  • Sjur

    10 måneder siden
    Var kjempegod. Vi brukte Dijon Honningsennep (1 spiseskje) istedet for sennep og Mango istedet for Annanas :-)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Takk for at du deler deres vri med oss :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat