Mormors Waldorfsalat

Waldorfsalat

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 15 min
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.

Antall porsjoner

Ingredienser

Dressing

2 dl TINE Kremfløte
2 ts sukker
2 ss sennep
1 dl majones
1 dl TINE Lettrømme 18 % eller Seterrømme
4 ts sitronsaft

Waldorfsalat

2 stk ananasringer
2 stilker stangselleri
100 g hodekål
100 g druer , gjerne blå
3 stk syrlige epler
1 dl valnøtter , ev. hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen.
      Tips!
      Har du ikke rømme tilgjengelig, så kan du bruke crème fraîche. Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten.  
  1. Waldorfsalat

    1. Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
    2. Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.
Tips!
Du kan gjerne lage waldorfsalaten dagen før. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Liz

    1 år siden
    Den originale Waldorfsalaten er ikke med ananas, så når henvisningsannonsen sa «den evig klassiske», er det ikke helt riktig. Men kanskje det var mormors vri? Vi bruker Waldorfsalat til middagsmat - f.eks. kalkun - liker den originale best.

    Denne er best å lage selv, ananas eller ei. Den ferdigkjøpte er dessverre full av fruktcoctail.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Liz,

      Det er sant som du skriver, dette er mormor's vri :)

      Det meste blir som regel alltid best hjemmelagd. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Ingvild

    3 år siden
    Hva kan jeg bruke istedenfor epler, pga allergi?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingvild, Da kan du bruke pærer istedenfor. Er du allergisk mot pærer også, så kan du bruke appelsin eller mango, men da kan du ikke kalle det en Waldorfsalat lengre. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Mia

    4 år siden
    Hvor lenge er denne holdbar i kjøleskap?

    Kommenter  (27)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mia, Waldorfsalat kan fint stå i kjøleskap i tre til fire dager, men frukten vil slippe endel væske som gjør at den blir mer flytende og noe mørkere på farge. Waldorfsalat er desidert best dagen etter du lager den :)

      Kommenter  (18)


  • Andres Krogedal

    4 år siden
    Har testet denne oppskriften og er MEGET fornøyd.. Varierer litt med og uten nøtter for dem som har nøtteallergi og har fått gode tilbakemeldinger. Foretrekker majones

    Kommenter  (9)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Andres, Takk for hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (3)


  • Anders Baardseth

    4 år siden
    Hei. Jeg har brukt denne oppskriften på 15 stk, og der trur jwg det blir litt mye epler i forhold til saus. Ca 50% for mye i forhold til dressingen.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Takk for tilbakemeldingen, Anders. Mengde epler avhenger litt av størrelsen på eplene, men 50 % var veldig mye. Jeg skal teste ut oppskriften på nytt, og gjøre eventuelle endringer. Håper salaten var god ellers :)

      Kommenter  (0)


  • Anniken

    5 år siden
    Har brent meg på feil type sennep før. Hva slags sennep anbefaler dere?

    Kommenter  (17)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Anniken! I denne oppskriften kan du bruke "vanlig" sennep, grov eller fin, eller Dijon sennep.

      Kommenter  (12)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Jeg har nå to ganger laget denne salaten og servert den til lettrøkt sommerskinke. Det er bare helt utrolig godt.

    Kommenter  (17)


  • lise

    7 år siden
    Hei :) Lurer på hvor mye stangselleri som trengs, ser det i beskrivelsen, men ikke mengden ;) Takk :))

    Kommenter  (6)

    • Bjørg

      7 år siden
      Grovriv to ss sellerirot. Det liker jeg godt.

      Kommenter  (6)

      • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

        7 år siden
        Hei dere. Takk for at du tipset om feilen, Lise - og takk for ditt tips til mengde stangselleri, Bjørg. Det er to stilker finhakket stangselleri som hører til denne oppskriften, men her er det opp til deg som kokk selv å bestemme hva og hvor mye du ønsker å tilføre den gode Waldorfsalaten. Lykke til!

        Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat