Mormors Waldorfsalat

Waldorfsalat

19
259
Enkel15 min
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

Waldorfsalat

  • 2 stk
    ananasringer
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 100 g
    hodekål
  • 100 g
    druer , gjerne blå
  • 3 stk
    syrlige epler
  • 1 dl
    valnøtter , ev. hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen.

    Tips

    Har du ikke rømme tilgjengelig, så kan du bruke crème fraîche. Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten.  

Waldorfsalat

  1. 2

    Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.

  2. 3

    Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Tips

Du kan gjerne lage waldorfsalaten dagen før. 

Del denne oppskriften: