Mormors Waldorfsalat

(216)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I 1896 ble den første Waldorfsalaten til. Det skjedde på det velkjente hotellet Waldorf-Astoria i metropolen New York. Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til julens koldtbord, julefrokost og kalkun til jul og nyttår, men Waldorfsalat smaker godt året rundt.

Antall porsjoner

Ingredienser

Dressing

2 dlTINE Kremfløte
2 tssukker
2 sssennep
1 dlmajones
1 dlTINE Lettrømme 18 % eller Seterrømme
4 tssitronsaft

Waldorfsalat

2 stkananasringer
2 stilkerstangselleri
100 ghodekål
100 gdruer, gjerne blå
3 stksyrlige epler
1 dlvalnøtter, ev. hasselnøtter

Slik gjør du det

  • Dressing

    1. Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen.
  • Waldorfsalat

    1. Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
    2. Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Tips:

Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten. 

Kommentarer

  Legg til kommentar