Ribberull

Ribberull

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 150 min
Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ kg ribbe (tynnribbe)
3 ts salt
½ ts nellik
½ ts pepper
½ ts allehånde
1 ts ingefær
5 g hele nellik til pynt

Slik gjør du det

    1. Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. Svoren kan gjerne være rutet.
    2. Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke, og surr med en tråd til en fin fasong.
    3. Sett på en kjele med vann. Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i 1,5-2 timer.
    4. Avkjøl rullen litt før du legger den i press i en syltepresse, eller noe annet som presser den sammen. Sett rullen kjølig til neste dag.
    5. Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik ved servering. Skjær i tynne skiver.
Tips!

Oppbevar gjerne rullen i en tynn saltlake. Kok opp 150 g salt og 2,5 l vann og avkjøl. Legg i ribberullen etter at laken er avkjølt. Dette gjør at den holder seg lenge.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Finn Lobben

    3 år siden
    Forsøker og lage ribberull ! Men i deres oppskrift står det ikke noe om hvordan man får rullen til og henge sammen, når man skall sjette den opp i tynne skiver

    Kommenter  (6)

    • Hobbykokken

      3 år siden
      Det står at du skal snøre ribben sammen med bomullstråd. Når du koker den i vannet og presser den etterpå så skal den holde sammen

      Kommenter  (1)

    • Sven

      3 år siden
      Til denne oppskriften trenger du 3 teskjeer gelatinpulver som du blander med krydderet

      Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Finn, Normalt så skal ribberullen holde seg sammen av seg selv, etter varmebehandlingen og pressing. Men som Sven skriver i kommentaren over, så kan du bruke litt gelatinpulver for på være helt sikker. Lykke til :)

      Kommenter  (13)


Det er mye kjærlighet i god mat