Ribberull

Ribberull

10
 • Enkel
 • 150 min
Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.

Ingredienser

1 ½ kg ribbe (tynnribbe)
3 ts salt
½ ts nellik
½ ts pepper
½ ts allehånde
1 ts ingefær
5 g hele nellik til pynt

Slik gjør du det

  1. Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. Svoren kan gjerne være rutet.
  2. Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke, og surr med en tråd til en fin fasong.
  3. Sett på en kjele med vann. Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i 1,5-2 timer.
  4. Avkjøl rullen litt før du legger den i press i en syltepresse, eller noe annet som presser den sammen. Sett rullen kjølig til neste dag.
  5. Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik ved servering. Skjær i tynne skiver.
Tips

Oppbevar gjerne rullen i en tynn saltlake. Kok opp 150 g salt og 2,5 l vann og avkjøl. Legg i ribberullen etter at laken er avkjølt. Dette gjør at den holder seg lenge.

Kommentarer

 • Ann Liland

  5 dager siden
  Er det ikke meningen at sylten skal ligge i en sterkere saltlake noen dager før den kokes, eller etter at den er ferdig pressa? Det er så mange delte meninger om dette. Tenker på at det er vanlig å legge kjøttrulla i saltlake ei tid før den kokes, så da lurer jeg på dette ikke gjelder for sylte.

   (0)

  • Pål

   1 dager siden
   Det er jo salt i rullen. I tillegg trekker jeg den i lettsaltet vann, da den ellers vil bli utvannet etter to timers trekking. Etter at rullen er ferdig, deler jeg den i to. Er den for lite salt, legger jeg den litt i saltlake. Så deler jeg den i passe stykker, og fryser dem. Da er ikke lagring noe problem. Det man tar opp blir spist på 3-4 dager...

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat