Ribberull

Ribberull

4
 • Enkel
 • 150 min
Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.

Ingredienser

1 ½ kg ribbe (tynnribbe)
3 ts salt
½ ts nellik
½ ts pepper
½ ts allehånde
1 ts ingefær
5 g hele nellik til pynt

Slik gjør du det

  1. Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. Svoren kan gjerne være rutet.
  2. Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke, og surr med en tråd til en fin fasong.
  3. Sett på en kjele med vann. Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i 1,5-2 timer.
  4. Avkjøl rullen litt før du legger den i press i en syltepresse, eller noe annet som presser den sammen. Sett rullen kjølig til neste dag.
  5. Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik ved servering. Skjær i tynne skiver.
Tips!

Oppbevar gjerne rullen i en tynn saltlake. Kok opp 150 g salt og 2,5 l vann og avkjøl. Legg i ribberullen etter at laken er avkjølt. Dette gjør at den holder seg lenge.

Kommentarer

 • Finn Lobben

  4 år siden
  Forsøker og lage ribberull ! Men i deres oppskrift står det ikke noe om hvordan man får rullen til og henge sammen, når man skall sjette den opp i tynne skiver

   (1)

  • Hobbykokken

   4 år siden
   Det står at du skal snøre ribben sammen med bomullstråd. Når du koker den i vannet og presser den etterpå så skal den holde sammen

    (2)

  • Sven

   4 år siden
   Til denne oppskriften trenger du 3 teskjeer gelatinpulver som du blander med krydderet

    (3)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Finn, Normalt så skal ribberullen holde seg sammen av seg selv, etter varmebehandlingen og pressing. Men som Sven skriver i kommentaren over, så kan du bruke litt gelatinpulver for på være helt sikker. Lykke til :)

    (2)


Det er mye kjærlighet i god mat