Ribberull

Ribberull

12
91
Enkel150 min
Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ½ kg
    ribbe (tynnribbe)
  • 3 ts
    salt
  • ½ ts
    nellik
  • ½ ts
    pepper
  • ½ ts
    allehånde
  • 1 ts
    ingefær
  • 5 g
    hele nellik til pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. Svoren kan gjerne være rutet.

  2. 2

    Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke, og surr med en tråd til en fin fasong.

  3. 3

    Sett på en kjele med vann. Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i 1,5-2 timer.

  4. 4

    Avkjøl rullen litt før du legger den i press i en syltepresse, eller noe annet som presser den sammen. Sett rullen kjølig til neste dag.

  5. 5

    Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik ved servering. Skjær i tynne skiver.

Tips

Oppbevar gjerne rullen i en tynn saltlake. Kok opp 150 g salt og 2,5 l vann og avkjøl. Legg i ribberullen etter at laken er avkjølt. Dette gjør at den holder seg lenge.

Del denne oppskriften: