
Ribberull
Enkel•150 min min
Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ kgribbe (tynnribbe)
-
3 tssalt
-
½ tsnellik
-
½ tspepper
-
½ tsallehånde
-
1 tsingefær
-
5 ghele nellik til pynt
Slik gjør du det
-
1
Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. Svoren kan gjerne være rutet.
-
2
Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke, og surr med en tråd til en fin fasong.
-
3
Sett på en kjele med vann. Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i 1,5-2 timer.
-
4
Avkjøl rullen litt før du legger den i press i en syltepresse, eller noe annet som presser den sammen. Sett rullen kjølig til neste dag.
-
5
Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik ved servering. Skjær i tynne skiver.