Ribberull

Ribberull

12
 • Enkel
 • 150 min
Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.

Ingredienser

1 ½ kg ribbe (tynnribbe)
3 ts salt
½ ts nellik
½ ts pepper
½ ts allehånde
1 ts ingefær
5 g hele nellik til pynt

Slik gjør du det

  1. Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. Svoren kan gjerne være rutet.
  2. Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke, og surr med en tråd til en fin fasong.
  3. Sett på en kjele med vann. Legg rullen i kokende vann. La den trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i 1,5-2 timer.
  4. Avkjøl rullen litt før du legger den i press i en syltepresse, eller noe annet som presser den sammen. Sett rullen kjølig til neste dag.
  5. Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik ved servering. Skjær i tynne skiver.
Tips

Oppbevar gjerne rullen i en tynn saltlake. Kok opp 150 g salt og 2,5 l vann og avkjøl. Legg i ribberullen etter at laken er avkjølt. Dette gjør at den holder seg lenge.

Kommentarer

 • Kent

  4 måneder siden
  Er det noe som teller for eller mot å ha på svoren på ribberullen? Jeg kunne tenkt meg å skjære den av før rulling

   (0)

  • Heine

   4 måneder siden
   Det blir nok vanskeligere å surre den med bomullstråd uten svoren (tråden vil skjære seg inn i rullen). Jeg pleier å fjerne svoren rett før jeg skjærer i skiver og serverer.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat