Sildesalat

Sildesalat

3
19
Enkel40 min
Sild hører julen til, og her får du oppskrift på en velsmakende sildesalat. For mange er den favoritten på koldtbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    poteter
  • 3 stk
    egg
  • 200 g
    hermetiske rødbeter
  • 2 stk
    sylteagurk
  • 200 g
    kryddersildfileter
  • 1 ½ dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok potet og egg i hver sin kjele, og avkjøl. Eggene skal være hardkokte.

  2. 2

    Del rødbeter og poteter i små terninger.

  3. 3

    Hakk agurk og skjær sildefilet i biter. Skrell og grovhakk egg.

  4. 4

    Bland alt i en bolle sammen med rømme. Rør forsiktig.

    Tips

    Hvis du ønsker, holder du av litt av de ulike ingrediensene og pynter oppå sildesalaten til slutt. Server gjerne sildesalaten med litt grovt brød til. Sildesalaten er holdbar ca. 1 uke i kjøleskapet.

Tips

Bruk gjerne kokefaste poteter. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Del denne oppskriften: