Sildesalat

Sildesalat

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Sild hører julen til, og her får du oppskrift på en velsmakende sildesalat. For mange er den favoritten på koldtbordet.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk poteter
3 stk egg
200 g hermetiske rødbeter
2 stk sylteagurk
200 g kryddersildfileter
1 ½ dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Kok potet og egg i hver sin kjele, og avkjøl. Eggene skal være hardkokte.
    2. Del rødbeter og poteter i små terninger.
    3. Hakk agurk og skjær sildefilet i biter. Skrell og grovhakk egg.
    4. Bland alt i en bolle sammen med rømme. Rør forsiktig.
      Tips!

      Hvis du ønsker, holder du av litt av de ulike ingrediensene og pynter oppå sildesalaten til slutt. Server gjerne sildesalaten med litt grovt brød til. Sildesalaten er holdbar ca. 1 uke i kjøleskapet.

Tips!

Bruk gjerne kokefaste poteter. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Liv

    26 dager siden
    Hei. Jeg er en 71 år gammel pensjonist, som har vært hjemmeværende i 3 år. Kikket på sildesalaten deres, og savnet eple. Det jo mange måter å lage sildesalat på. Men min oppskrift heter Tysk sildesalat, og jeg oppdaget i et program da Thorvald og Jens Stoltenberg lagde sildesalat, at min sildesalat er veldig lik den de lagde. Min oppskrift:
    2 hardkokte egg i små terninger.
    2 løk i små terninger.
    4 poteter i små terninger
    4 halve spekesild eller kryddersildefile i små biter
    En "pose" ekte majones. Eller en boks seterrømme
    Ei halvt glass sylta rødbeter i små terninger, pluss rødbetsaft fra glasset etter smak
    Sylteagurk i små terninger, pluss litt saft fra glasset etter smak.
    2 epler i små terninger.
    Salt sukker og eddik etter smak.
    Alt røres sammen og det blir en rosa kremig salat. Jeg hardkoker 2 ekstra egg som jeg hakker og pynter med på toppen av salaten. Bør stå i kjøleskap en dag før bruk. Dette er vår julesild som hele familien elsker. Lykke til. Tines kjøkken vil vel bruke seterrømme fremfor majones.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      23 dager siden
      Hei Liv,

      Så hyggelig at du deler din sidesalat med oss :) Sidesalat kan lages på mange måter så her er det bare fantasien som stopper ;)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat