Håndkle og blad
Sildesalat
(1818)

Sildesalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sild hører julen til, og her får du oppskrift på en velsmakende sildesalat. For mange er den favoritten på koldtbordet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stkpoteter
3 stkegg
200 ghermetiske rødbeter
2 stksylteagurk
200 gkryddersildfileter
1 ½ dlTINE Lettrømme 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok potet og egg i hver sin kjele, og avkjøl. Eggene skal være hardkokte.
    2. Del rødbeter og poteter i små terninger.
    3. Hakk agurk og skjær sildefilet i biter. Skrell og grovhakk egg.
    4. Bland alt i en bolle sammen med rømme. Rør forsiktig.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ønsker, holder du av litt av de ulike ingrediensene og pynter oppå sildesalaten til slutt. Server gjerne sildesalaten med litt grovt brød til. Sildesalaten er holdbar ca. 1 uke i kjøleskapet.

Blått hjerte
Tips!

Bruk gjerne kokefaste poteter. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat