
Julepostei med rødløkskompott
Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Julepostei
Rødløkskompott
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 150 °C.
- 2
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeig med løk, hvitløk, leverpostei, salt, pepper, timian og portvin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche og bland med oliven.
- 3
Smør brødformen og hell røren i. Dryss på noen pinjekjerner og jevn til overflaten. Stek pateen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time.
- 4
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.
Rødløkskompott
- 5
Skrell og skjær løk i tynne båter. Legg i en kjele. Hell over vin og kok på svak varme i ca. 20 minutter.
- 6
Tilsett honning og eddik og la det koke til det meste av væsken er kokt inn. Rør om av og til.
Tilbehør
- 7
Server posteien med rødløkskompott, sylteagurk og sylteløk.
Tips
Retten kan serveres både varm og kald.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



