Skip to main content

Julepostei med rødløkskompott

Middels
1t 30min

Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.

2.8
(5)
Next ImageJulepostei med rødløkskompott

Ingredienser

Antall porsjoner

Julepostei

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
500 g
kjøttdeig
300 g
bakt leverpostei
1.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ts
timian
0.5 dl
portvin
2 ss
potetmel
2 stk
egg
12 stk
oliven uten stein
1 ss
pinjekjerner

Rødløkskompott

4 stk
rødløk
2 dl
rødvin
4 ss
flytende honning
2 ss
eplesidereddik

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 150 °C.

  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeig med løk, hvitløk, leverpostei, salt, pepper, timian og portvin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche og bland med oliven.

  3. Smør brødformen og hell røren i. Dryss på noen pinjekjerner og jevn til overflaten. Stek pateen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time.

  4. La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.

Rødløkskompott

  1. Skrell og skjær løk i tynne båter. Legg i en kjele. Hell over vin og kok på svak varme i ca. 20 minutter.

  2. Tilsett honning og eddik og la det koke til det meste av væsken er kokt inn. Rør om av og til.

Tilbehør

  1. Server posteien med rødløkskompott, sylteagurk og sylteløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Retten kan serveres både varm og kald.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter