Fristende sildefat

Fristende sildefat

0
4
Enkel20 min
"Sild à la russe", med rødbeter, egg og løk. Perfekt på late sommerkvelder eller lange julefrokoster.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sild a la russe:

  • 5 stk
    kryddersildfileter
  • 2 dl
  • 2 dl
    syltede rødbeter , skåret i små terninger
  • 1 stk
    finhakket løk
  • 4 stk
    hardkokte egg
  • ½ dl
    kapers
  • 1 ss
    finklippet gressløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll sild og legg den eventuelt et par timer i litt vann om den er for salt. Ta den opp og tørk den godt med kjøkkenpapir.

  2. 2

    Kok egg til de er hardkokt.

  3. 3

    Finhakk rødbeter, løk og egg.

  4. 4

    Skjær sild i biter og legg på fat. Fordel rømme over. Legg rødbeter, løk, kapers og egg i rader oppå rømmen og pynt med gressløk.

Tips

Server gjerne med flatbrød eller hjemmelaget brød.

Del denne oppskriften: