Sennepsild

Sennepssild

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Sennepssild passer perfekt på koldtbordet. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Mange knytter sild til jul, men det er ingenting i veien for å invitere til sildelag også resten av året.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ss god sennep
1 ss sukker
½ ts salt
⅕ ts hvit pepper
3 ss finhakket dill
6 dl TINE Lettrømme 18 %
6 stk fileter av kryddersild

Slik gjør du det

    1. Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper. Ha i dill. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus.
    2. Skyll sildefiletene og tørk dem. Vann dem ut hvis de er for salte. Skjær silden i passe stykker og ha bitene i sennepssausen.
    3. Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill på toppen av glasset. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tamara Andreassen

    3 år siden
    Er oppskriften riktig? Laget denne silderetten i helga, og skulle spent smake i dag.... Smaker ikke sennep i det hele tatt!! Bare rømme. Kan det være skrivefeil på mengden rømme, tro?? Spent på svar.

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Tamara, Jeg er helt enig med deg i at sennepsmengden er lav, jeg endrer i oppskriften til tre gode spiseskjeer vanlig sennep. Samtidig er det stor forskjell i smaksstyrken på sennep. Dijonsennep smaker veldig mye og er veldig sterk, mens vanlig grov sennep er mye mildere. Det er derfor lurt å smake seg frem til passe sennepsmengde. God jul, og takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat