Sennepssild
Enkel•30 min min
Sennepssild passer perfekt på koldtbordet. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Mange knytter sild til jul, men det er ingenting i veien for å invitere til sildelag også resten av året.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ssgod sennep
-
1 sssukker
-
½ tssalt
-
⅕ tshvit pepper
-
3 ssfinhakket dill
-
6 dl
-
6 stkfileter av kryddersild
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper. Ha i dill. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus.
-
2
Skyll sildefiletene og tørk dem. Vann dem ut hvis de er for salte. Skjær silden i passe stykker og ha bitene i sennepssausen.
-
3
Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill på toppen av glasset. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig.