Deilig tomatsild

Klassisk tomatsild

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 45 min
God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk kryddersildfileter
1 dl tomatpuré
2 ½ dl sukker
½ dl olivenolje
4 ss 7 % eddik
1 dl vann
1 dl purre finsnittet
2 stk løk i ringer
2 stk laurbærblader

Slik gjør du det

    1. Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
    2. Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.
    3. La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.
Tips!

Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tor

    3 år siden
    Klassisk og god oppskrift. Ble vel søt for meg, så neste gang reduserer jeg sukkeret med 1 dl, og smaker meg frem.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tor, Det er veldig forskjellig fra person til person hvor søte man ønsker tomatsilda si, men som du skriver; ønsker man den mindre søt, så reduserer man bare sukkeret. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Julie

    3 år siden
    Skal man spise laubærbladene?

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julie, Jeg vil ikke anbefale å spise laubærbladene, de skal bare sette smak på tomatsilda. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • julie

    3 år siden
    hvor mange dl er en porsjon?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julie, Det blir cirka 6 dl ferdig tomatsild i en porsjon. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat