Klassisk tomatsild

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkkryddersildfileter
1 dltomatpuré
2 ½ dlsukker
½ dlolivenolje
4 ss7 % eddik
1 dlvann
1 dlpurre finsnittet
2 stkløk i ringer
2 stklaurbærblader

Slik gjør du det

    1. Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
    2. Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.
    3. La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.

Tips:

Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn.

Kommentarer

  Legg til kommentar