Skip to main content

Klassisk tomatsild

Enkel
45min

God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

3.1
(81)
Next ImageKlassisk tomatsild

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
kryddersildfilet
1 dl
tomatpuré
2.5 dl
sukker
0.5 dl
olivenolje
4 ss
7 % eddik
1 dl
vann
1 dl
purre finsnittet
2 stk
løk i ringer
2 stk
laurbærblad

Fremgangsmåte

  1. Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.

  2. Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.

  3. La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn.

Flere fristende oppskrifter