Klassisk tomatsild
Enkel•45 min min
God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkkryddersildfileter
-
1 dltomatpuré
-
2 ½ dlsukker
-
½ dlolivenolje
-
4 ss7 % eddik
-
1 dlvann
-
1 dlpurre finsnittet
-
2 stkløk i ringer
-
2 stklaurbærblader
Slik gjør du det
-
1
Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
-
2
Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.
-
3
La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.