
Klassisk tomatsild
God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
- 2
Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.
- 3
La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.
Tips
Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn.