Mormors fruktige julesild
Smakfull oppskrift på sild med frukt som fersken, banan og epler. En utradisjonell og syrlig vri til koldbordet eller en lang julefrokost.
Enkel•15 min•8 personer
Ingredienser
- 6 stykk kryddersildfilet
- 1 boks (liten) fersken
- 1 stykk banan
- 1 stykk eple
- 2 stykk sylteagurk
- 50 g valnøtter
- 4 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss ketchup
- 1 ss sherry
Slik gjør du
1
Skyll filetene og tørk dem. Vann ut silden dersom du synes de er for salte. Del dem i 1 - 2 cm store biter.
2
Del fersken, banan, eple og sylteagurk i små terninger og hakk nøtter grovt.
3
Bland rømme, sitronsaft, ketchup og sherry sammen til en saus. Rør sild, frukt, nøtter og saus lett sammen og fyll det hele i passende krukker eller glass.
TipsSild må oppbevares kjølig og bør trekke minst ett døgn før servering.