Skip to main content

Sherrysild med rødløk

Enkel
15min

Sild med mye smak av sherry og dill. Sildesalaten bør stå kaldt og trekke i minst ett døgn før den skal serveres.

3.9
(23)
Next ImageSherrysild med rødløk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
sildefilet
2 stk
rødløk i ringer
4 ss
hakket dill

Lake:

1 dl
sherry
0.5 dl
vann
3 ss
7% eddik
1 dl
sukker
8 stk
hele pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. Dersom du synes silden er for salt, kan du legge den litt i vann eller melk. Tørk deretter av silden før du deler sildefiletene i ca. 1 – 2 cm brede strimler.

  2. Skjær rødløk i ringer og hakk dill.

  3. Bland sherry, vann, eddik og sukker til en lake.

  4. Legg sild, løk, pepperkorn og dill lagvis og hell over laken.

    Tips

    La sherrysilden trekke minst 1 døgn før den serveres.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Passer ypperlig til frokost i julen og er en veldig fin gave å gi bort om du har den over på et pent glass.

Flere fristende oppskrifter