Skip to main content

Gravet kjøtt med tyttebærrømme

Enkel
20min

Gravet kjøtt er delikat og passer veldig godt på koldtbordet. Kjøttet må stå kjølig i 3-4 dager, avhengig av hvor tykk fileten er.

3.9
(68)
Next ImageGravet kjøtt med tyttebærrømme

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 ss
einebær
0.5 potte
frisk rosmarin
1 ts
grovmalt pepper
2 ss
salt
2 ss
sukker
0.5 dl
cognac
0.5 dl
olivenolje
1 kg
indrefilet av storfe, elg eller reinsdyr

Tyttebærrømme:

1 dl
tyttebær

Tilbehør:

1 pakke
flatbrød

Fremgangsmåte

  1. Knus einebærene. Bland rosmarin, einebær og pepper med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Tørk kjøttet godt og skjær det fritt for sener og hinner.

  2. Legg kjøttet på et fat med kanter og hell krydderblandingen over kjøttet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kjølig.

  3. Snu på kjøttet et par ganger i døgnet. La det stå i 3-4 dager, avhengig av hvor tykk fileten er.

  4. Ved servering tørker du av krydderblandingen og skjærer kjøttet i tynne skiver på skrå.

tyttebærrømme:

  1. Ha tyttebærene i en bolle, og rør godt sammen. Rør rømme og de rørte tyttebærene lett sammen og server til kjøttet. Flatbrød er godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kjøtt som skal graves bør helst ha vært fryst.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter