
Glasert juleskinke
Enkel•135 min min
Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.
Ingredienser
Antall porsjoner
Skinke:
-
2 kgrå skinke uten ben
Topping:
-
1 dlsøt sennep
-
1 dlbrunt sukker
-
½ tspepper
-
¼ tsmalt nellik
-
¼ tsmalt ingefær
-
½ tssalt
-
2 ssstrøkavring
Slik gjør du det
-
1
En juleskinke på 2 kg tar 1-2 timer å steke. Denne tiden er kun veiledende, så for å få skinken nøyaktig slik du ønsker, er det viktig å bruke steketermometer.
-
2
Forvarm ovnen til 125 °C. Pakk skinken i aluminiumsfolie og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C i kjernen.
-
3
Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og skjær av svoren.
Topping:
-
4
Forvarm ovnen til 200 °C. Bland sennep, sukker, pepper, nellik, ingefær og salt. Smør blandingen utover skinken og dryss over strøkavring. Gratiner skinken ved 200 °C i ca. 15 minutter.
-
5
Server skinken varm eller kald.
Tips
Kald skinke kan pakkes i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.