Glasert juleskinke

Glasert juleskinke

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 135 min
Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Steketermometer

Skinke:

2 kg skinke uten ben

Topping:

1 dl søt sennep
1 dl brunt sukker
½ ts pepper
¼ ts malt nellik
¼ ts malt ingefær
½ ts salt
2 ss strøkavring

Slik gjør du det

    1. En juleskinke på 2 kg tar 1-2 timer å steke. Denne tiden er kun veiledende, så for å få skinken nøyaktig slik du ønsker, er det viktig å bruke steketermometer.
    2. Forvarm ovnen til 125 °C. Pakk skinken i aluminiumsfolie og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C i kjernen.
    3. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og skjær av svoren.
  1. Topping:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Bland sennep, sukker, pepper, nellik, ingefær og salt. Smør blandingen utover skinken og dryss over strøkavring. Gratiner skinken ved 200 °C i ca. 15 minutter.
    2. Server skinken varm eller kald.
      Tips!

      Kald skinke kan pakkes i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Tips!

Skinken kan også legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. En skinke på 2 kg må ligge i ca. 2 timer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat