
Glasert juleskinke
Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.

Ingredienser
Antall porsjoner
10
Skinke:
Topping:
Fremgangsmåte
- 1
En juleskinke på 2 kg tar 1-2 timer å steke. Denne tiden er kun veiledende, så for å få skinken nøyaktig slik du ønsker, er det viktig å bruke steketermometer.
- 2
Forvarm ovnen til 125 °C. Pakk skinken i aluminiumsfolie og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C i kjernen.
- 3
Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og skjær av svoren.
Topping:
- 4
Forvarm ovnen til 200 °C. Bland sennep, sukker, pepper, nellik, ingefær og salt. Smør blandingen utover skinken og dryss over strøkavring. Gratiner skinken ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- 5
Server skinken varm eller kald.
Tips
Kald skinke kan pakkes i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.
Tips
Skinken kan også legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. En skinke på 2 kg må ligge i ca. 2 timer.
Flere fristende oppskrifter



