
Fiskesuppe med laks
Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp hvitvin, fiskekraft, sjalottløk og fløte i en kjele. La det putre i 20 minutter før du har i fennikel, purre, gulrot og basilikum.
- 2
La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør inn smør og legg i fiskebiter. La det trekke et par minutter.
- 3
Rør sammen kremfløte og sammenvispede eggeplommer, og visp dette inn i suppen. La suppen trekke til fisken er ferdig og suppen er passe tykk. Rør forsiktig underveis.
- 4
Smak til med salt, pepper og sitron, og ha i gressløk til slutt.
Tips
Lag gjerne en god fiskekraft selv. De fleste fisketyper kan brukes. Kok på avskjæret (hoder, bein, skinn og brusk). Laks vil gi en litt fet og mektig kraft, så det kan være lurt å spe på med litt magrere fisketyper som torsk eller steinbit. Flyndrefisker gir en uklar kraft.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter
