Skip to main content

Fiskesuppe med laks

Enkel
25min

Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.

3.8
(64)
Next ImageFiskesuppe med laks

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
hvitvin
1 l
klar fiskekraft
2 stk
sjalottløk (i ringer)
1 stk
fennikel (i strimler)
1 stk
purre (i skiver)
2 stk
gulrot (i skiver)
0.5 dl
basilikumblader
3 ss
hvitvinseddik
1 ss
sukker
500 g
laksefilet uten skinn
2 stk
eggeplomme
1 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
0.5 stk
revet skall av sitron
2 ss
finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp hvitvin, fiskekraft, sjalottløk og fløte i en kjele. La det putre i 20 minutter før du har i fennikel, purre, gulrot og basilikum.

  2. La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør inn smør og legg i fiskebiter. La det trekke et par minutter.

  3. Rør sammen kremfløte og sammenvispede eggeplommer, og visp dette inn i suppen. La suppen trekke til fisken er ferdig og suppen er passe tykk. Rør forsiktig underveis.

  4. Smak til med salt, pepper og sitron, og ha i gressløk til slutt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne en god fiskekraft selv. De fleste fisketyper kan brukes. Kok på avskjæret (hoder, bein, skinn og brusk). Laks vil gi en litt fet og mektig kraft, så det kan være lurt å spe på med litt magrere fisketyper som torsk eller steinbit. Flyndrefisker gir en uklar kraft.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter