
Lekker laksesuppe
Enkel•25 min min
Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlhvitvin
-
1 lklar fiskekraft
-
2 stksjalottløk (i ringer)
-
2 dl
-
1 stkfennikel (i strimler)
-
1 stkpurre (i skiver)
-
2 stkgulrøtter (i skiver)
-
½ dlbasilikumblader
-
3 sshvitvinseddik
-
1 sssukker
-
2 ss
-
500 gSALMA
-
2 ss
-
2 stkeggeplommer
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
½ stkrevet skall av sitron
-
2 ssfinhakket gressløk
Slik gjør du det
-
1
Kok opp hvitvin, fiskekraft, sjalottløk og fløte i en kjele. La det putre i 20 minutter før du har i fennikel, purre, gulrot og basilikum.
-
2
La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør inn smør og legg i fiskebiter. La det trekke et par minutter.
-
3
Rør sammen kremfløte og sammenvispede eggeplommer, og visp dette inn i suppen. La suppen trekke til fisken er ferdig og suppen er passe tykk. Rør forsiktig underveis.
-
4
Smak til med salt, pepper og sitron, og ha i gressløk til slutt.