Fiskesuppe med laks
Enkel•25 min min
Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlhvitvin
-
1 lklar fiskekraft
-
2 stksjalottløk (i ringer)
-
2 dl
-
1 stkfennikel (i strimler)
-
1 stkpurre (i skiver)
-
2 stkgulrøtter (i skiver)
-
½ dlbasilikumblader
-
3 sshvitvinseddik
-
1 sssukker
-
2 ss
-
500 glaksefileter uten skinn
-
2 ss
-
2 stkeggeplommer
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
½ stkrevet skall av sitron
-
2 ssfinhakket gressløk
Slik gjør du det
-
1
Kok opp hvitvin, fiskekraft, sjalottløk og fløte i en kjele. La det putre i 20 minutter før du har i fennikel, purre, gulrot og basilikum.
-
2
La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør inn smør og legg i fiskebiter. La det trekke et par minutter.
-
3
Rør sammen kremfløte og sammenvispede eggeplommer, og visp dette inn i suppen. La suppen trekke til fisken er ferdig og suppen er passe tykk. Rør forsiktig underveis.
-
4
Smak til med salt, pepper og sitron, og ha i gressløk til slutt.