Fiskesuppe med laks
Enkel
25min
Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.
3.6
(73)

Ingredienser
1 dl
hvitvin
1 l
klar fiskekraft
2 stk
sjalottløk (i ringer)
2 dl
1 stk
fennikel (i strimler)
1 stk
purre (i skiver)
2 stk
gulrot (i skiver)
0.5 dl
basilikumblader
3 ss
hvitvinseddik
1 ss
sukker
2 ss
500 g
laksefilet uten skinn
2 ss
2 stk
eggeplomme
1 ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
½ stk
revet skall av sitron
2 ss
finhakket gressløk
Slik gjør du
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Lag gjerne en god fiskekraft selv. De fleste fisketyper kan brukes. Kok på avskjæret (hoder, bein, skinn og brusk). Laks vil gi en litt fet og mektig kraft, så det kan være lurt å spe på med litt magrere fisketyper som torsk eller steinbit. Flyndrefisker gir en uklar kraft.




