Kremet laksegryte
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.

Ingredienser
Porsjoner
Slik gjør du
- 1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 2
Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
- 3
Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
- 4
Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
- 5
Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
- 6
Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
- 7
Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.
Tips
Laksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.