Kremet laksegryte

Kremet laksegryte

19
76
Enkel25 min
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ½ dl
    ukokt ris
  • 500 g
    laksefilet eller SALMA
  • 3 dl
  • 1 stk
    sitron , saft og revet skall av
  • 2 dl
    vann
  • 1 stk
    fiskebuljongterning
  • 5 stk
    vårløk
  • 3 stk
    flådde tomater
  • 5 dl
    rensede reker eller krepsehaler
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 ss
    frisk dill

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.

  3. 3

    Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.

  4. 4

    Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.

  5. 5

    Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.

  6. 6

    Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.

  7. 7

    Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.

Tips

Laksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.

Del denne oppskriften: