
Kremet laksegryte
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 2
Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
- 3
Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
- 4
Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
- 5
Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
- 6
Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
- 7
Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.
Tips
Laksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

