Kremet laksegryte

Kremet laksegryte

Kommentarer 19
  • Enkel
  • 25 min
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dl ukokt ris
500 g laksefilet eller SALMA
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk sitron , saft og revet skall av
2 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
5 stk vårløk
3 stk flådde tomater
5 dl rensede reker eller krepsehaler
½ ts salt
¼ ts pepper
3 ss frisk dill

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
    3. Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
    4. Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
    5. Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
    6. Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
    7. Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.
Tips!

Laksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    2 måneder siden
    Vi var tre stykker (hvorav to barn) som hadde denne til middag idag, den falt desverre ikke i smak hos noen av oss. Veldig syrlig og beisk gryte. Blir nok ikke laget her i huset flere ganger.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så leit at den ikke falt i smak hos dere:/ Hva med å prøve denne: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/fisk-og-skalldyr/kremet-pasta-med-laks ? God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Eva

    2 år siden
    Til denne laksegryten kan en vel bruke rester av laks?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Klart du kan det, Eva :) Tilsett gjerne disse sammen med krepsehalene.

      Kommenter  (0)


  • Susanne

    2 år siden
    Vi med laktoseintoleranse, hva kan vi bruke istedenfor crème fraîche?

    Kommenter  (0)

    • Kari

      1 år siden
      Oatly imat Fraiche

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Hei Susanne, Gledelig nyhet! Nå har TINE Laktosefri crème fraîche :) God matlaging!

        Kommenter  (0)

      • Susanne

        1 år siden
        Nå har de kommet med laktosefri ??

        Kommenter  (0)


  • Christian

    3 år siden
    Junior er skeptisk til nye retter, men her utbrøt han "Oi! Det smaker jo fisk jo!" og maten gled ned på høykant... Rekene, som han aldri har villet smake på før, skled ned og han ville ha flere reker. Meget godt!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Christian, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Eirik

    3 år siden
    Takk! Knallgodt! Ferdig-renska reker er svindyrt, gikk for crabsticks. Ingen kjempesuksess, men funka fint. Innså uansett fort at med 500 g. laks, så var det nok fisk i massevis uten at jeg egentlig hadde trengt noe ekstra. Lot litt sitronsaft være igjen, men ikke mye. Trengte ingenting salt. Fire vårløk og tre fedd hvitløk. Hadde ikke dill. Men NAM! For en kokk-gjøk av en fattig student var det en ypperlig fredagsmiddag.

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Eirik, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips.

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Jeg brukte ferske reker, det ble en veldig god middag, som jeg anbefaler på det varmeste.

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche! Så fint at middagen falt i smak! :)

      Kommenter  (0)


  • simen

    5 år siden
    Var en super god gryte..:) men jeg reduserte ned vårløken å erstatte ca halvparten med gressløk.. super god. Kast 5 av 6:)

    Kommenter  (1)


  • JB

    6 år siden
    Gryten falt godt i smak, men jeg vil redusere noe på sitronen neste gang og sløyfe sitronen på toppen. Hadde også i 1 fedd hvitløk. Tok nok litt mer enn 15 min å lage.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei JB! Hyggelig å høre at denne gode laksegryten falt i smak - og takk for tipsene til både hvitløk, tiden og syrligheten med sitron. Ha en fortsatt god sommer!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    6 år siden
    Var god gryte - men litt dumt at det ikke sto i teksten i oppskrifen når krepsehalene skulle oppi.. lett å glemme dem i farten.. (de er fortsatt i kjøleskapet..)

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Linda. Beklager at dette har falt ut av fremgangsmåten. Jeg har nå oppdatert den, slik at flere får nyte godt av krepsehaler i denne gode fiskegryten. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på mangelen.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat