Kremet laksegryte

Kremet laksegryte

19
  • Enkel
  • 25 min
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.

Ingredienser

2 ½ dl ukokt ris
500 g laksefilet eller SALMA
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk sitron , saft og revet skall av
2 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
5 stk vårløk
3 stk flådde tomater
5 dl rensede reker eller krepsehaler
½ ts salt
¼ ts pepper
3 ss frisk dill

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
    3. Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
    4. Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
    5. Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
    6. Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
    7. Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.
Tips

Laksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.

Kommentarer

  • Silje

    1 år siden
    Vi var tre stykker (hvorav to barn) som hadde denne til middag idag, den falt desverre ikke i smak hos noen av oss. Veldig syrlig og beisk gryte. Blir nok ikke laget her i huset flere ganger.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så leit at den ikke falt i smak hos dere:/ Hva med å prøve denne: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/fisk-og-skalldyr/kremet-pasta-med-laks ? God matlaging!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat