Kremet laksegryte
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 2.5 dl ukokt ris
- 500 g laksefilet, eller SALMA
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 stykk sitron, , saft og revet skall av
- 2 dl vann
- 1 stykk fiskebuljongterning
- 5 stykk vårløk
- 3 stykk flådde tomat
- 5 dl rensede reker, eller krepsehaler
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 3 ss frisk dill
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
2
Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
3
Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
4
Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
5
Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
6
Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
7
Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.
TipsLaksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.