Kremet laksegryte
Enkel•25 min min
Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dlukokt ris
-
500 glaksefilet eller SALMA
-
3 dl
-
1 stksitron , saft og revet skall av
-
2 dlvann
-
1 stkfiskebuljongterning
-
5 stkvårløk
-
3 stkflådde tomater
-
5 dlrensede reker eller krepsehaler
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 ssfrisk dill
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
-
3
Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
-
4
Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
-
5
Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
-
6
Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
-
7
Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.