Laks med kanel, mandler og appelsindressing

Laks med kanel, mandler og appelsindressing

2
25
Enkel30 min
Her har du oppskriften på en spennende og annerledes laksemiddag med smak av kanel og mandler. Fiskeretten serveres med wokede grønnsaker, kokte poteter og en frisk appelsindressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laks

  • 600 g
    laksefilet feks Salma
  • 1 stk
    fennikel
  • 2 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 ts
    malt kanel
  • 1 dl
    mandelflak

Appelsindressing

  • 2 dl
  • ½ stk
    appelsin , revet skall av
  • 2 ts
    flytende honning
  • ¼ ts
    salt

Poteter

  • 8 stk
    poteter

Grønnsakswok

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 fedd
    finhakket hvitløksfedd
  • 1 dl
    bønnespire
  • 1 stk
    gulrot
  • 15 stk
    sukkererter

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på laks i form med kanel og mandel trenger du en ildfast form. Sett stekeovnen ved 225 °C.

Poteter

  1. 2

    Kok opp vann, og ha i potetene. De er gjennomkokte etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene.

Laks

  1. 3

    Skjær fennikel i tynne skiver. Legg fennikel og laks i en godt smurt ildfast form. Del smøret i biter og ha det over. Dryss på salt og pepper. Fordel kanel og mandelflak over laksen.

  2. 4

    Stek laksen midt i ovnen i ca 15 minutter.

Grønnsakswok

  1. 5

    Skjær alle grønnsakene i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten. Følg deretter på med hvitløk, rødløk og de øvrige grønnsakene.

Appelsindressing

  1. 6

    Bland sammen Kesam og revet appelsinskall. Del appelsinkjøttet i biter og vend det inn. Smak dressingen godt til med salt og pepper.

Ved servering

  1. 7

    Server laksen med kokte poteter, appelsindressing og de wokede grønnsakene. Topp gjerne det hele med en liten dæsj Kesam.

Del denne oppskriften: