Laks med kanel, mandler og appelsindressing
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Laks
-
600 glaksefilet feks Salma
-
1 stkfennikel
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 tsmalt kanel
-
1 dlmandelflak
Appelsindressing
-
2 dl
-
½ stkappelsin , revet skall av
-
2 tsflytende honning
-
¼ tssalt
Poteter
-
8 stkpoteter
Grønnsakswok
-
1 stkrødløk
-
1 feddfinhakket hvitløksfedd
-
1 dlbønnespire
-
1 stkgulrot
-
15 stksukkererter
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på laks i form med kanel og mandel trenger du en ildfast form. Sett stekeovnen ved 225 °C.
Poteter
-
2
Kok opp vann, og ha i potetene. De er gjennomkokte etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene.
Laks
-
3
Skjær fennikel i tynne skiver. Legg fennikel og laks i en godt smurt ildfast form. Del smøret i biter og ha det over. Dryss på salt og pepper. Fordel kanel og mandelflak over laksen.
-
4
Stek laksen midt i ovnen i ca 15 minutter.
Grønnsakswok
-
5
Skjær alle grønnsakene i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten. Følg deretter på med hvitløk, rødløk og de øvrige grønnsakene.
Appelsindressing
-
6
Bland sammen Kesam og revet appelsinskall. Del appelsinkjøttet i biter og vend det inn. Smak dressingen godt til med salt og pepper.
Ved servering
-
7
Server laksen med kokte poteter, appelsindressing og de wokede grønnsakene. Topp gjerne det hele med en liten dæsj Kesam.