Fransk rekesuppe
Enkel•20 min min
I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkpurre i strimler
-
1 stkgulrot i strimler
-
2 ss
-
1 sshvetemel
-
8 dlvann
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
2 dl
-
400 grensede reker
Dryss:
-
1 dlfersk timian
Slik gjør du det
-
1
Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.
-
2
Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.
-
3
Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.