Håndkle og blad
Fransk rekesuppe
(3131)

Fransk rekesuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkpurre i strimler
1 stkgulrot i strimler
2 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
8 dlvann
2 stkhønsebuljongterninger
2 dlTINE Matfløte
400 grensede reker

Dryss:

1 dlfersk timian
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.
    2. Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.
    3. Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.
Blått hjerte
Tips!

Her bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat