Fransk rekesuppe

Fransk rekesuppe

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 20 min
I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk purre i strimler
1 stk gulrot i strimler
2 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterninger
2 dl TINE Matfløte
400 g rensede reker

Dryss:

1 dl fersk timian

Slik gjør du det

    1. Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.
    2. Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.
    3. Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.
Tips!

Her bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    En veldig god suppe som jeg med glede kan anbefale og prøve. Jeg brukte litt mindre vann og fikk en litt fyldigere suppe.

    Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat