Fransk rekesuppe
I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk purre, i strimler
- 1 stykk gulrot, i strimler
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ss hvetemel
- 8 dl vann
- 2 stykk hønsebuljongterning
- 2 dl TINE® Matfløte
- 400 g rensede reker
Slik gjør du
1
Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.
2
Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.
3
Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.
TipsHer bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong