Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fransk rekesuppe

Enkel
20min

I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.

3.1
(34)
Next ImageFransk rekesuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
purre i strimler
1 stk
gulrot i strimler
1 ss
hvetemel
8 dl
vann
2 stk
hønsebuljongterning
400 g
rensede reker

Dryss:

1 dl
fersk timian

Fremgangsmåte

  1. Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.

  2. Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.

  3. Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter