Lakseform med urter
"Pytt-i-panne" med fisk. Gode rotfrukter, urter, sitron og laks gjør seg veldig godt sammen, i tillegg er det enkelt å lage.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Pytt i panne med laks
- 6 stykk potet
- 2 stykk gulrot
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk purre
- 500 g SALMA, eller annen god skinn- og benfri laksefilet
- 0.5 ts sitronpepper
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 0.5 stykk sitron, (revet skall av)
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri, eller Crème Fraîche
- 0.5 dl hakkede urter
Slik gjør du
1
Skrell potet og gulrøtter. Skjær i terninger og stek i en stekepanne med smør i ca. 15 minutter.
2
Rens og skjær purre i grove strimler og laks i terninger. Fres purren lett og legg den i potet-og gulrotblandingen. Stek laksen og dryss over sitronpepper.
3
Ha laksen sammen med gønnsaksblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
4
Bland Kesam (ev. Crème Fraîche) med hakkede urter, smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft. La det trekke litt før du serverer dressingen sammen med pytten.
TipsNår SALMA stekes/grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.