Lakseform med urter

Lakseform med urter

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 25 min
"Pytt-i-panne" med fisk. Gode rotfrukter, urter, sitron og laks gjør seg veldig godt sammen, i tillegg er det enkelt å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pytt i panne med laks

6 stk poteter
2 stk gulrøtter
1 ss TINE Meierismør
1 stk purre
500 g SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
½ ts sitronpepper
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
½ stk sitron (revet skall av)
2 dl Kesam® Original eller Crème Fraîche
½ dl hakkede urter

Slik gjør du det

    1. Skrell potet og gulrøtter. Skjær i terninger og stek i en stekepanne med smør i ca. 15 minutter.
    2. Rens og skjær purre i grove strimler og laks i terninger. Fres purren lett og legg den i potet-og gulrotblandingen. Stek laksen og dryss over sitronpepper.
    3. Ha laksen sammen med gønnsaksblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
    4. Bland Kesam (ev. Crème Fraîche) med hakkede urter, smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft. La det trekke litt før du serverer dressingen sammen med pytten.
Tips!

Når SALMA stekes/grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lars T

    6 år siden
    I innledningen/ingressen og ingredienstlisten står det Kesam orginal, men i oppslriftsteksten står det fremme créme fraice. Forvirrende, men begge produkter kan brukes...selv foretrekker jeg Kesam mager som også er en del sunnere.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Lars. Ja, du har helt rett; både Crème Fraîche og Kesam kan man bruke i denne "laksepytt-i-pannen", men det bør jo selvfølgelig være riktig gjennom hele teksten. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette! Jeg skal rette det opp med en gang. Håper maten falt i smak! :) Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Sunniva

    7 år siden
    Hvilke urter passer best til denne retten?

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Sunniva. Her kan du ta de urtene du evt har stående. Selv synes jeg både basilikum og dill smaker kjempegodt sammen med laks.

      Kommenter  (1)


  • mafia

    7 år siden
    2 dl hvaaa?????????????

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Det er 2 dl Creme Fraiche Lett du skal blande med urtene for å få en deilig dressing til SALMA-retten. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen. Jeg skal rette den opp med en gang.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat