Håndkle og blad
Lakseform med urter
(1111)

Lakseform med urter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

"Pytt-i-panne" med fisk. Gode rotfrukter, urter, sitron og laks gjør seg veldig godt sammen, i tillegg er det enkelt å lage.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Pytt i panne med laks

6 stkpoteter
2 stkgulrøtter
1 ssTINE Meierismør
1 stkpurre
500 gSALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
½ tssitronpepper
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
½ stksitron (revet skall av)
2 dlKesam® Original eller Crème Fraîche
½ dlhakkede urter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell potet og gulrøtter. Skjær i terninger og stek i en stekepanne med smør i ca. 15 minutter.
    2. Rens og skjær purre i grove strimler og laks i terninger. Fres purren lett og legg den i potet-og gulrotblandingen. Stek laksen og dryss over sitronpepper.
    3. Ha laksen sammen med gønnsaksblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
    4. Bland Kesam (ev. Crème Fraîche) med hakkede urter, smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft. La det trekke litt før du serverer dressingen sammen med pytten.
Blått hjerte
Tips!

Når SALMA stekes/grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat