tablecloth-basil
Lakseform med urter
(11)

Lakseform med urter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

"Pytt-i-panne" med fisk. Gode rotfrukter, urter, sitron og laks gjør seg veldig godt sammen, i tillegg er det enkelt å lage.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Pytt i panne med laks

6 stkpoteter
2 stkgulrøtter
1 ssTINE Meierismør
1 stkpurre
500 gSALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
½ tssitronpepper
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
½ stksitron (revet skall av)
2 dlKesam® Original eller Crème Fraîche
½ dlhakkede urter
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Skrell potet og gulrøtter. Skjær i terninger og stek i en stekepanne med smør i ca. 15 minutter.
    2. Rens og skjær purre i grove strimler og laks i terninger. Fres purren lett og legg den i potet-og gulrotblandingen. Stek laksen og dryss over sitronpepper.
    3. Ha laksen sammen med gønnsaksblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
    4. Bland Kesam (ev. Crème Fraîche) med hakkede urter, smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft. La det trekke litt før du serverer dressingen sammen med pytten.
blue heart
Tips!

Når SALMA stekes/grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff