Laks med appelsinsaus

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
4 skiverSALMA
2 ssTINE Meierismør

Appelsinsaus:

50 gpersillerøtter evt. sellerirot
1 stkrød paprika
1 stkgulrot
4 stkhvitløksfedd
3 ssfinhakket purre
½ dlfinhakket basilikum
2 dlfiskebuljong
3 dlTINE Matfløte
2 ssrevet appelsinskall

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
    4. Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
    5. Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
    6. Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.

Tips:

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.

Kommentarer

  Legg til kommentar