Laks med appelsinsaus

Laks med appelsinsaus

3
13
Enkel25 min
Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

Ingredienser

Antall porsjoner

Appelsinsaus:

  • 50 g
    persillerøtter evt. sellerirot
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    gulrot
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 3 ss
    finhakket purre
  • ½ dl
    finhakket basilikum
  • 2 dl
    fiskebuljong
  • 3 dl
  • 2 ss
    revet appelsinskall

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  3. 3

    Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.

  4. 4

    Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.

  5. 5

    Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.

  6. 6

    Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.

Tips

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.

Del denne oppskriften: