Laks med appelsinsaus

Laks med appelsinsaus

3
  • Enkel
  • 25 min
Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

Ingredienser

8 stk poteter
4 skiver SALMA
2 ss TINE Meierismør

Appelsinsaus:

50 g persillerøtter evt. sellerirot
1 stk rød paprika
1 stk gulrot
4 stk hvitløksfedd
3 ss finhakket purre
½ dl finhakket basilikum
2 dl fiskebuljong
3 dl TINE Matfløte
2 ss revet appelsinskall

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
    4. Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
    5. Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
    6. Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.
Tips

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.

Kommentarer

  • Irene

    2 år siden
    Wow, denne middagen ble utrolig god:) Revet appelsinskall passet veldig godt til denne oppskriften:)

     (4)


Det er mye kjærlighet i god mat