
Laks med appelsinsaus
Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

Ingredienser
Antall porsjoner
Appelsinsaus:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 150 °C.
- 2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
- 3
Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
- 4
Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
- 5
Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
- 6
Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.
Tips
Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter
