Laks med appelsinsaus
Enkel•25 min min
Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkpoteter
-
4 skiverlaksefilet
-
2 ss
Appelsinsaus:
-
50 gpersillerøtter evt. sellerirot
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgulrot
-
4 stkhvitløksfedd
-
3 ssfinhakket purre
-
½ dlfinhakket basilikum
-
2 dlfiskebuljong
-
3 dl
-
2 ssrevet appelsinskall
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
3
Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
-
4
Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
-
5
Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
-
6
Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.