Skip to main content

Laks med appelsinsaus

Enkel
25min

Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

4.2
(16)
Next ImageLaks med appelsinsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
potet
4 skiver
laksefilet

Appelsinsaus:

50 g
persillerot evt. sellerirot
1 stk
rød paprika
1 stk
gulrot
4 stk
hvitløksfedd
3 ss
finhakket purre
0.5 dl
finhakket basilikum
2 dl
fiskebuljong
2 ss
revet appelsinskall

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  3. Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.

  4. Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.

  5. Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.

  6. Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter