Laks med appelsinsaus
Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 8 stykk potet
- 4 skive laksefilet
- 2 ss TINE® Meierismør
Appelsinsaus:
- 50 g persillerot, evt. sellerirot
- 1 stykk rød paprika
- 1 stykk gulrot
- 4 stykk hvitløksfedd
- 3 ss finhakket purre
- 0.5 dl finhakket basilikum
- 2 dl fiskebuljong
- 3 dl TINE® Matfløte
- 2 ss revet appelsinskall
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
3
Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
4
Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
5
Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
6
Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.
TipsDet er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.