Skip to main content

Fiskegrateng med kokosmelk

Enkel
50min

Vi har gjort fiskegrateng mer spennende med vannkastanjer, bambusskudd, kokosmelk og hot paprikapasta.

4.2
(30)
Next ImageFiskegrateng med kokosmelk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
valgfri fiskefilet (torsk, laks eller andre typer rød eller hvit fisk)
4 stk
vårløk
1 stk
rød paprika
100 g
vannkastanje (hermetikk)
100 g
bambusskudd
4 dl
kokosmelk
1 stk
lime, revet skall og saft
2 ss
koriander, hakket
1 ss
rød karripasta
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
rensede reker
250 g
ukokt ris
4 ss
frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.

  2. Skjær fisk og vårløk i biter og paprika i strimler. Fordel fiskebiter, paprika, vårløk, vannkastanjer og bambusskudd i den ildfaste formen.

  3. Ha kokosmelk i en bolle og ha i lime, koriander og karripasta. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen over fisken i formen.

  4. Stek formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, til fisken er ferdig stekt. Dryss over reker og litt koriander rett før servering.

  5. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Prøv med litt gurkemeie og karri i risen. Det gir fin farge og ekstra god smak.

Flere fristende oppskrifter