Fiskegrateng med kokosmelk
Vi har gjort fiskegrateng mer spennende med vannkastanjer, bambusskudd, kokosmelk og hot paprikapasta.
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g valgfri fiskefilet, (torsk, laks eller andre typer rød eller hvit fisk)
- 4 stykk vårløk
- 1 stykk rød paprika
- 100 g vannkastanje, (hermetikk)
- 100 g bambusskudd
- 4 dl kokosmelk
- 1 stykk lime, , revet skall og saft
- 2 ss koriander, , hakket
- 1 ss rød karripasta
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 dl rensede reker
- 250 g ukokt ris
- 4 ss frisk koriander
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.
2
Skjær fisk og vårløk i biter og paprika i strimler. Fordel fiskebiter, paprika, vårløk, vannkastanjer og bambusskudd i den ildfaste formen.
3
Ha kokosmelk i en bolle og ha i lime, koriander og karripasta. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen over fisken i formen.
4
Stek formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, til fisken er ferdig stekt. Dryss over reker og litt koriander rett før servering.
5
Kok ris etter anvisningen på pakken.
TipsPrøv med litt gurkemeie og karri i risen. Det gir fin farge og ekstra god smak.