Torskegrateng med dillsaus

Torskegrateng med dillsaus

2
12
Enkel60 min
Kremete fiskegrateng laget med torsk og servert med en nydelig dillsaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 700 g
  torskefilet

Potetpuré (potetmos)

Dillsaus

Slik gjør du det

 1. 1

  Skrell og kok potetene. Mens potetene koker, lager du dillsausen

 2. 2

  Sett ovnen på 200°C.

Dillsaus

 1. 3

  Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med litt og litt av matfløte og rør til du får en jevn konsistens. Finhakk dill og ha dette og sitronsaft og revet sitronskall i. Smake til sausen med salt og pepper.

Potetpuré (potetmos)

 1. 4

  Sil av vannet fra potetene. Mos potetene gjennom en sil eller bruk en stapper til du får den størrelsen på bitene du selv ønsker. Varm melken sammen med hvitløksfettet (helt) til det nesten koker. Bland melken sammen med potetene og smør. Smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker det, kan du gjerne tilsette en halv teskje revet muskatnøtt, hvis du har.

  Tips

  Husk at du ikke skal røre mye etter at du har hatt i salt i en potetstappe/potetpuré. Da blir nemlig stappen lett seig.

Torskegrateng

 1. 5

  Legg fiskefiletene i midten av den ildfaste formen. Fordel potetpureen langs med kanten på formen. Bruk gjerne en sprøytepose for å få fine "roser" slik du ser på bildet.

 2. 6

  Hell dillsausen over fisken i formen, og stek på nederste rille i ca 30 minutter til fisken er blitt hvit i kjøttet og potetpureen har fått en gyllen farge.

Tips

#1: Reker, krepsehaler eller blåskjell smaker også godt i dillsausen i denne gode torskegratengen.#2: Hvis du ønsker grønnsaker til, kan du dekke bunnen av gulrøtter skåret i skiver.

Del denne oppskriften: