Laksegrateng

Laksegrateng

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 50 min
  • 40 min
Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør til smøring av formen
10 stk poteter
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
600 g laksefilet (evt. varmrøkt laks)
1 ts pepper
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dl TINE Lett Matfløte
2 ss Dijonsennep
2 stk egg

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.
    2. Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.
    3. Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.
    4. Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.
    5. Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.
Tips!

Du kan like fint bruk fryste fiskefileter i gratenger. Fisk kan du tine natten over i kjøleskapet.

Kommentar

Kommentarer

  • Patrick

    4 måneder siden
    Glemt saltet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Patrick,

      I denne oppskriften er det ikke salt :)

      Kommenter  (0)


  • Renate

    2 år siden
    Hvilket tilbehør anbefales til?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Renate, Jeg ville servert den med stekte grønnsaker og kanskje laget hvitløksbrød ved siden av :) Her er det bare fantasien som stopper, Lykke til!

      Kommenter  (0)

      • Steinar

        11 måneder siden
        Steketida og temperaturen i oppskrifta må tilsi ganske tynne potetskiver. Etter 35 minutter var mine halv centimeter tykke potetskiver harde og sprø, og virket nesten ukokt.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          11 måneder siden
          Hei Steinar,

          Så leit å høre at potetene dine ikke ble nok stekt. Som du kan se på bilde i oppskriften er det løvtynne potetskiver :) Vi anbefaler å bruke en mandolin eller ostehøvel om du har for å få tynne nok skiver. God matlaging videre!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat