Laksegrateng

Laksegrateng

6
  • Enkel
  • 50 min
  • 40 min
Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør til smøring av formen
10 stk poteter
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
600 g laksefilet (evt. varmrøkt laks)
1 ts pepper
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
2 dl TINE Lett Matfløte
2 ss Dijonsennep
2 stk egg

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.
    2. Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.
    3. Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.
    4. Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.
    5. Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.
Tips

Du kan like fint bruk fryste fiskefileter i gratenger. Fisk kan du tine natten over i kjøleskapet.

Kommentarer

  • Patrick

    1 år siden
    Glemt saltet?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Patrick,

      I denne oppskriften er det ikke salt :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat