Laksegrateng
Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
- 1 ss TINE® Meierismør, til smøring av formen
- 10 stykk potet
- 1 stykk løk
- 3 stykk hvitløksfedd
- 600 g laksefilet, (evt. varmrøkt laks)
- 1 ts pepper
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 2 dl TINE® Lett Matfløte
- 2 ss Dijonsennep
- 2 stykk egg
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.
2
Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.
3
Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.
4
Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.
5
Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.
TipsDu kan like fint bruk fryste fiskefileter i gratenger. Fisk kan du tine natten over i kjøleskapet.