Laksegrateng
Enkel•50 min40 min
Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ssTINE® Meierismør til smøring av formen
-
10 stkpoteter
-
1 stkløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
600 glaksefilet (evt. varmrøkt laks)
-
1 tspepper
-
4 dl
-
2 dl
-
2 ssDijonsennep
-
2 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.
-
2
Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.
-
3
Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.
-
4
Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.
-
5
Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.