Skip to main content

Laksegrateng

Enkel
50min

Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.

3.8
(40)
Next ImageLaksegrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss
TINE® Meierismør til smøring av formen
10 stk
potet
1 stk
løk
3 stk
hvitløksfedd
600 g
laksefilet (evt. varmrøkt laks)
1 ts
pepper
2 ss
Dijonsennep
2 stk
egg

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.

  2. Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.

  3. Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.

  4. Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.

  5. Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan like fint bruk fryste fiskefileter i gratenger. Fisk kan du tine natten over i kjøleskapet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter