Skip to main content

Ovnsbakt torsk

Enkel
30min

Torsk med brokkoli, gulrot og tomat er perfekt hverdagsmiddag. Med hvit saus og ost blir nok dette en familiefavoritt.

3.7
(988)
Next ImageOvnsbakt torsk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
torskefilet uten skinn og bein
2 stk
vårløk
12 stk
små buketter brokkoli
3 stk
mellomstore gulrot
12 stk
cherrytomat
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Hvit saus

2 ss
hvetemel
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Skjær torsk i serveringsstykker. Kutt vårløk og brokkoli i biter og gulrot i terninger.

  3. Kok brokkoli og gulrot i 2 minutter. Hell av vannet, og legg brokkoli, gulrot, vårløk og cherrytomat i en smurt ildfast form.

  4. Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt og pepper.

Hvit saus

  1. Smelt smør i en kjele på middels varme.

    Tips

    Du kan også bruke ferdig, hvit saus i denne retten. 
  2. Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.

  3. Ta kjelen av varmen og tilsett litt melk om gangen mens du rører godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

  4. Hell sausen over fisken, og strø over ost. Stek retten i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du flere grønnsaker i retten, kan du bruke brekkbønner, rotgrønnsaker og blomkål.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter