Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

43
948
Enkel30 min
Torsk med brokkoli, gulrot og tomat er perfekt hverdagsmiddag. Med hvit saus og ost blir nok dette en familiefavoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    torskefilet uten skinn og bein
  • 2 stk
    vårløk
  • 12 stk
    små buketter brokkoli
  • 3 stk
    mellomstore gulrøtter
  • 12 stk
    cherrytomater
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 100 g

Hvit saus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 2

    Skjær torsk i serveringsstykker. Kutt vårløk og brokkoli i biter og gulrot i terninger.

  3. 3

    Kok brokkoli og gulrot i 2 minutter. Hell av vannet, og legg brokkoli, gulrot, vårløk og cherrytomat i en smurt ildfast form.

  4. 4

    Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt og pepper.

Hvit saus

  1. 5

    Smelt smør i en kjele på middels varme.

    Tips

    Du kan også bruke ferdig, hvit saus i denne retten. 

  2. 6

    Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.

  3. 7

    Ta kjelen av varmen og tilsett litt melk om gangen mens du rører godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

  4. 8

    Hell sausen over fisken, og strø over ost. Stek retten i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tips

Ønsker du flere grønnsaker i retten, kan du bruke brekkbønner, rotgrønnsaker og blomkål.

Del denne oppskriften: