
Ovnsbakt torsk
Enkel•30 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gtorskefilet uten skinn og bein
-
2 stkvårløk
-
12 stksmå buketter brokkoli
-
3 stkmellomstore gulrøtter
-
12 stkcherrytomater
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 g
Hvit saus
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
4 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet hvit pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
2
Skjær torsk i serveringsstykker. Kutt vårløk og brokkoli i biter og gulrot i terninger.
-
3
Kok brokkoli og gulrot i 2 minutter. Hell av vannet, og legg brokkoli, gulrot, vårløk og cherrytomat i en smurt ildfast form.
-
4
Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt og pepper.
Hvit saus
-
5
Smelt smør i en kjele på middels varme.
Tips
Du kan også bruke ferdig, hvit saus i denne retten.
-
6
Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.
-
7
Ta kjelen av varmen og tilsett litt melk om gangen mens du rører godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
-
8
Hell sausen over fisken, og strø over ost. Stek retten i stekeovnen i ca. 15 minutter.