Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

41
819
Enkel30 min
Torsk med brokkoli, gulrot og tomat er perfekt hverdagsmat. Med hvit saus og ost blir nok dette en familiefavoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    torskefilet uten skinn og bein
  • 2 stk
    vårløk
  • 12 stk
    små buketter brokkoli
  • 3 stk
    mellomstore gulrøtter
  • 12 stk
    cherrytomater
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 pose
    hvit saus , eller du kan lage sausen fra bunnen av selv. Se lenke i oppskriften!
  • 100 g

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 2

    Skjær torsk i serveringsstykker. Kutt vårløk og brokkoli i biter og gulrot i terninger.

  3. 3

    Kok vårløk, brokkoli og gulrot i 2 minutter. Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene i en smurt ildfast form.

  4. 4

    Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt og pepper.

  5. 5

    Lag saus etter anvisningen på pakken og hell den over fisken.

  6. 6

    Strø over ost. Stek retten i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tips

Ønsker du flere grønnsaker i retten, kan du bruke brekkbønner, rotgrønnsaker og blomkål.

Del denne oppskriften: