Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 30 min
  • 15 min
Torsk med brokkoli, gulrot og tomat er perfekt hverdagsmat. Med hvit saus og ost blir nok dette en familiefavoritt.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g torskefilet uten skinn og bein
2 stk vårløk
12 stk små buketter brokkoli
3 stk mellomstore gulrøtter
12 stk cherrytomater
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 pose hvit saus , eller du kan lage sausen fra bunnen av selv. Se lenke i oppskriften!
100 g TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Skjær torsk i serveringsstykker. Kutt vårløk og brokkoli i biter og gulrot i terninger.
    3. Kok vårløk, brokkoli og gulrot i 2 minutter. Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene i en smurt ildfast form.
    4. Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt og pepper.
    5. Lag saus etter anvisningen på pakken og hell den over fisken.
      Hvit saus
    6. Strø over ost. Stek retten i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Tips!

Ønsker du flere grønnsaker i retten, kan du bruke brekkbønner, rotgrønnsaker og blomkål.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Oddvar

    11 måneder siden
    Oppskriften er god, men kvifor kan de ikkje gje oss ei god oppskrift på saus vi kan lage sjølv. Oppskrifta er ufullstendig uten oppskrift på ein god saus. Det er tull å foreslå å bruke posesaus. Det er ein snarveg som alltid kan brukast om du har slike tilgjengeleg.

    Kommenter  (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Oddvar,

      Takk for at du sier i fra. Jeg tar med tilbakemeldingen din videre til de som utvikler våre oppskrifter slik at vi mulig får inn en oppskrift på hvitsaus i oppskriften også :) anbefaler deg å bruke denne i mellomtiden: https://www.tine.no/oppskrifter/sauser-og-dressinger/varme-sauser-og-dressinger/hvit-saus

      Ønsker deg en fin dag videre!

      Kommenter  (3)


  • Hanne

    2 år siden
    Kan man bruke fisk i frossen tilstand eller bør den være tint?

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hanne, Såklart du kan bruke frossen fisk, men denne gir fra seg litt vann så vær obs på at sausen kan bli litt tynnere :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Anja

    2 år siden
    Står i ovmen nå, håper det faller i smak.. Lagde sausen selv da jeg ikke er noe glad i den ferdige:)

    Kommenter  (10)


  • Cathrine

    3 år siden
    Hvorfor en pose hvit saus?? Det er mye bedre lage hvit saus fra bunnen av og det tar ikke så mye lengre tid.....

    Kommenter  (15)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Cathrine, Dersom du ønsker å lage hvitsausen selv, så kan du selvsagt gjøre dette. Grunnen til at vi bruker pose i denne, er for vise at det er en mulighet :)

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat