Skip to main content

Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

Enkel
20min

Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

3.8
(262)
Next ImageTerteskjell med fiskepudding i hvit saus

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvit saus

2 ss
hvetemel
0.25 ts
muskat
1 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper

Terteskjell med fyll

8 stk
terteskjell
500 g
fiskepudding i terninger, ev. fiskeboller
1 dl
erter
100 g
pillede reker eller krepsehaler
1 dl
frisk, hakket dill

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.

Terteskjell med fyll

  1. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.

  2. Skjær fiskepudding i passe store biter.

  3. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.

  4. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter