Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvit saus

2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
¼ ts muskat
1 ts salt
½ ts hvit pepper

Terteskjell med fyll

8 stk terteskjell
500 g fiskepudding i terninger, ev. fiskeboller
1 dl erter
100 g pillede reker eller krepsehaler
1 dl frisk, hakket dill

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.
  1. Terteskjell med fyll

    1. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.
    2. Skjær fiskepudding i passe store biter.
    3. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.
    4. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.
Tips!

Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.

Kommentar

Kommentarer

  • Dag

    6 år siden
    Karri er gøtt som topping :)

    Kommenter  (20)


  • Jon

    6 år siden
    Man må selvsagt ha suppeboller (kokt kjøttboller) i fyllet!

    Kommenter  (17)


Det er mye kjærlighet i god mat