Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

(89)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

Antall porsjoner

Ingredienser

Hvit saus

2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
¼ tsmuskat
1 tssalt
½ tshvit pepper

Terteskjell med fyll

8 stkterteskjell
500 gfiskepudding i terninger, ev. fiskeboller
1 dlerter
100 gpillede reker eller krepsehaler
1 dlfrisk, hakket dill

Slik gjør du det

  • Hvit saus

    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Terteskjell med fyll

    1. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.
    2. Skjær fiskepudding i passe store biter.
    3. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.
    4. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.

Tips:

Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.

Kommentarer