Skip to main content

Ris og reker kreol

Middels
40min

Kreolsk kjøkken er en mattradisjon fra New Orleans-området. Her er en smakfull rett med krydrede reker, ris og grønnsaker.

3.8
(96)
Next ImageRis og reker kreol

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
langkornet ris, gjerne fullkornsris
6 dl
vann
1 ts
salt
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
4 stilk
selleri
2 stk
grønn paprika
2 boks
hermetiske knuste tomat
1 ts
tørket timian
1 stk
laurbærblad
1 ts
chilipulver
0.8 ts
tabasco
1 stk
sitron, revet skall og 2 ss saft av
400 g
rensede reker
3 stk
vårløk

Fremgangsmåte

  1. Smelt litt smør i en kjele, hell i ris og rør. Hell på vann og salt og kok opp. Sett på lokket og la det koke ved svak varme i 20 minutter.

  2. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær selleri og paprika i biter. Smelt smør i en vid kjele.

  3. Fres løk uten at den får farge. Tilsett selleri, paprika og hvitløk og fres litt til, men selleri og paprika skal fremdeles være sprø. Hell på tomat. Tilsett timian, laurbærblad, chilipulver, salt, tabasco og sitronskall, og la alt trekke noen minutter uten lokk.

  4. Bland i reker og sitronsaft. Hell blandingen over den varme risen. Dryss over finhakket vårløk eller purre.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vil du ha en sunnere variant, bør du velge fullkornsris, og gjerne servere en salat ved siden av.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter