Ris og reker kreol
Middels•40 min min
Kreolsk kjøkken er en mattradisjon fra New Orleans-området. Her er en smakfull rett med krydrede reker, ris og grønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 ss
-
3 dllangkornet ris , gjerne fullkornsris
-
6 dlvann
-
1 tssalt
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
4 stilkerselleri
-
2 stkgrønn paprika
-
2 bokserhermetiske knuste tomater
-
1 tstørket timian
-
1 stklaurbærblad
-
1 tschilipulver
-
⅘ tstabasco
-
1 stksitron , revet skall og 2 ss saft av
-
400 grensede reker
-
3 stkvårløk
Slik gjør du det
-
1
Smelt litt smør i en kjele, hell i ris og rør. Hell på vann og salt og kok opp. Sett på lokket og la det koke ved svak varme i 20 minutter.
-
2
Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær selleri og paprika i biter. Smelt smør i en vid kjele.
-
3
Fres løk uten at den får farge. Tilsett selleri, paprika og hvitløk og fres litt til, men selleri og paprika skal fremdeles være sprø. Hell på tomat. Tilsett timian, laurbærblad, chilipulver, salt, tabasco og sitronskall, og la alt trekke noen minutter uten lokk.
-
4
Bland i reker og sitronsaft. Hell blandingen over den varme risen. Dryss over finhakket vårløk eller purre.