Ris og reker kreol
Utførelse
MiddelsTid
Kreolsk kjøkken er en mattradisjon fra New Orleans-området. Her er en smakfull rett med krydrede reker, ris og grønnsaker.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
4 ss | TINE Meierismør |
3 dl | langkornet ris, gjerne fullkornsris |
6 dl | vann |
1 ts | salt |
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
4 stilker | selleri |
2 stk | grønn paprika |
2 bokser | hermetiske knuste tomater |
1 ts | tørket timian |
1 stk | laurbærblad |
1 ts | chilipulver |
⅘ ts | tabasco |
1 stk | sitron, revet skall og 2 ss saft av |
400 g | rensede reker |
3 stk | vårløk |
Slik gjør du det
- Smelt litt smør i en kjele, hell i ris og rør. Hell på vann og salt og kok opp. Sett på lokket og la det koke ved svak varme i 20 minutter.
- Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær selleri og paprika i biter. Smelt smør i en vid kjele.
- Fres løk uten at den får farge. Tilsett selleri, paprika og hvitløk og fres litt til, men selleri og paprika skal fremdeles være sprø. Hell på tomat. Tilsett timian, laurbærblad, chilipulver, salt, tabasco og sitronskall, og la alt trekke noen minutter uten lokk.
- Bland i reker og sitronsaft. Hell blandingen over den varme risen. Dryss over finhakket vårløk eller purre.
Tips:
Vil du ha en sunnere variant, bør du velge fullkornsris, og gjerne servere en salat ved siden av.