Oppskrift på Rekecurry
3

Rekecurry

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gscampi eller reker
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
4 stkstilker selleri
1 ssTINE Meierismør
1 ½ sskarri
1 bokshermetiske tomat
1 sshvetemel
300 gTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ tssalt
1 tssambal oelek

Tilbehør:

150 glollosalat
50 gruccola
10 stkcherrytomater
1 stkvårløk i ringer
240 gris

Slik gjør du det

    1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
    2. Rør Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
  • Tilbehør:

    1. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
  • Ved servering

    1. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne Crème Fraîche til.

      Tips:

      Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann

Kommentarer