Rekecurry
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gscampi eller reker
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
4 stkstilker selleri
-
1 ss
-
1 ½ sskarri
-
1 bokshermetiske tomat
-
1 sshvetemel
-
300 g
-
½ tssalt
-
1 tssambal oelek
Tilbehør:
-
150 glollosalat
-
50 gruccola
-
10 stkcherrytomater
-
1 stkvårløk i ringer
-
240 gris
Slik gjør du det
-
1
Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
-
2
Rør TINE® Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
Tilbehør:
-
3
Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
Ved servering
-
4
Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne TINE® Crème Fraîche til.
Tips
Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann