Skip to main content

Rekecurry

Enkel
25min

Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.

4.3
(23)
Next ImageRekecurry

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
scampi eller reker
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
4 stk
stilker selleri
1.5 ss
karri
1 boks
hermetiske tomat
1 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
1 ts
sambal oelek

Tilbehør:

150 g
lollosalat
50 g
ruccola
10 stk
cherrytomat
1 stk
vårløk i ringer
240 g
ris

Fremgangsmåte

  1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.

  2. Rør TINE® Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.

Tilbehør:

  1. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.

Ved servering

  1. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne TINE® Crème Fraîche til.

    Tips

    Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter