Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
500 g scampi, eller reker
1 stykk løk
2 stykk hvitløksfedd
4 stykk stilker selleri
1 ss TINE® Meierismør
1.5 ss karri
1 boks hermetiske tomat
1 ss hvetemel
300 g TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
0.5 ts salt
1 ts sambal oelek
Tilbehør:
150 g lollosalat
50 g ruccola
10 stykk cherrytomat
1 stykk vårløk, i ringer
240 g ris
Slik gjør du
1
Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
2
Rør TINE® Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
Tilbehør:
1
Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
Ved servering
1
Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne TINE® Crème Fraîche til.
Tips
Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann
Lagre
Skriv ut
Del
Rekecurry
Enkel
25min
Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.