Rekecurry

Rekecurry

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g scampi eller reker
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
4 stk stilker selleri
1 ss TINE Meierismør
1 ½ ss karri
1 boks hermetiske tomat
1 ss hvetemel
300 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts salt
1 ts sambal oelek

Tilbehør:

150 g lollosalat
50 g ruccola
10 stk cherrytomater
1 stk vårløk i ringer
240 g ris

Slik gjør du det

    1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
    2. Rør Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
  1. Tilbehør:

    1. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
  2. Ved servering

    1. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne Crème Fraîche til.
      Tips!

      Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Stine K.

    4 år siden
    Hei hei! Jeg lurte på om det går an å bytte ut matyoghurten med matfløte isteden? Hilsen Stine:-)

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Stine, Det skal ikke være noe problem, lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Vera

    6 år siden
    Hei! Er det karrikrydder som brukes eller paste?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat