Rekecurry

Rekecurry

7
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.

Ingredienser

500 g scampi eller reker
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
4 stk stilker selleri
1 ss TINE Meierismør
1 ½ ss karri
1 boks hermetiske tomat
1 ss hvetemel
300 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts salt
1 ts sambal oelek

Tilbehør:

150 g lollosalat
50 g ruccola
10 stk cherrytomater
1 stk vårløk i ringer
240 g ris

Slik gjør du det

    1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
    2. Rør Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
  1. Tilbehør:

    1. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
  2. Ved servering

    1. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne Crème Fraîche til.
      Tips

      Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann

Kommentarer

  • Kristine

    2 måneder siden
    Når i prosessen skal man ha i hvetemelet?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Kristine!

      Ja det har ikke kommet med i fremgangsmåten, gitt!

      Melet skal fungere som gjevning i suppen, så det kan du strø over etter at du har stekt løk, hvitløk og selleri. rør godt. :)

       (1)

      • Kristine

        2 måneder siden
        Ble godt som bare det uten hvetemelet også👍

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          1 måneder siden
          Så bra det falt i smak!

          Ja, da melet kun er for konsistens og ikke smak, så gjør det ingenting om du sløyfer dette. Creme fraiche er også med på å lage god konsistens. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat