Prinsefisk

Prinsefisk

6
23
Enkel45 min
Dette er en spesiell bergensrett som ble til i anledning av et svensk prinsebesøk. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag, og retten ble til for å unngå å servere avkokt torsk til så mange gjester.

Ingredienser

Antall porsjoner

Poteter:

  • 8 stk
    poteter

Saus:

  • 3 ss
  • 2 ½ ss
    hvetemel
  • 3 dl
    fiskekraft (hjemmelaget el. buljongterning)
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 2 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

grønnsaker:

  • 2 stk
    gulrøtter
  • 100 g
    persillerøtter
  • 2 dl
    grønne erter

fisk:

  • 5 dl
    vann
  • 1 ts
    salt
  • 800 g
    torskefilet
  • 200 g
    rensede reker
  • 1 dl
    hvit asparges (hermetiske eller ferske)
  • 1 dl
    finhakket dill (ev. andre krydderurter)

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok potetene møre i ca 25-30 minutter.

Saus:

  1. 2

    Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med fiskekraft og gi sausen et oppkok. Rør inn sitronsaft. Bland eggeplomme med matfløte og spe det i sausen mens det koker opp. Rør hele tiden til sausen har tyknet.

  2. 3

    Skru ned varmen og smak sausen til med salt og nykvernet pepper. Hold sausen varm, men den skal ikke fosskoke.

Grønnsaker:

  1. 4

    Kok oppdelt gulrot og persillerot, og la erter bli gjennomvarme.

fisk:

  1. 5

    Kok opp vann tilsatt salt i en stor kjele. Når vannet koker, har du i fisken. La den stå og trekke på lav varme i ca. 12 minutter.

  2. 6

    Anrett fiskestykkene delvis over hverandre på et varmt fat sammen med grønnsakene. Hell over saus, reker, asparges og urter. Server med kokte poteter til.

Del denne oppskriften: