Prinsefisk

Prinsefisk

6
  • Enkel
  • 45 min
Dette er en spesiell bergensrett som ble til i anledning av et svensk prinsebesøk. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag, og retten ble til for å unngå å servere avkokt torsk til så mange gjester.

Ingredienser

Poteter:

8 stk poteter

Saus:

3 ss TINE Meierismør
2 ½ ss hvetemel
3 dl fiskekraft (hjemmelaget el. buljongterning)
1 ss sitronsaft
2 stk eggeplommer
2 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

grønnsaker:

2 stk gulrøtter
100 g persillerøtter
2 dl grønne erter

fisk:

5 dl vann
1 ts salt
800 g torskefilet
200 g rensede reker
1 dl hvit asparges (hermetiske eller ferske)
1 dl finhakket dill (ev. andre krydderurter)

Slik gjør du det

    1. Kok potetene møre i ca 25-30 minutter.
  1. Saus:

    1. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med fiskekraft og gi sausen et oppkok. Rør inn sitronsaft. Bland eggeplomme med matfløte og spe det i sausen mens det koker opp. Rør hele tiden til sausen har tyknet.
    2. Skru ned varmen og smak sausen til med salt og nykvernet pepper. Hold sausen varm, men den skal ikke fosskoke.
  2. Grønnsaker:

    1. Kok oppdelt gulrot og persillerot, og la erter bli gjennomvarme.
  3. fisk:

    1. Kok opp vann tilsatt salt i en stor kjele. Når vannet koker, har du i fisken. La den stå og trekke på lav varme i ca. 12 minutter.
    2. Anrett fiskestykkene delvis over hverandre på et varmt fat sammen med grønnsakene. Hell over saus, reker, asparges og urter. Server med kokte poteter til.

Kommentarer

  • Torild Hagen

    3 år siden
    I Ålesund sprøstekte vi torsken,når vi lagde prinsefisk . Kjempe godt ????

     (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Torild, Takk for at du deler dine tips med oss :) Godt nytt år!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat