Prinsefisk
Enkel
45min
Dette er en spesiell bergensrett som ble til i anledning av et svensk prinsebesøk. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag, og retten ble til for å unngå å servere avkokt torsk til så mange gjester.
Trykk for å vurdere oppskriften
3.8
(36)
Lagre
Skriv ut
Del

Ingredienser
Poteter:
8 stk
potet
Saus:
3 ss
2 ½ ss
hvetemel
3 dl
fiskekraft (hjemmelaget el. buljongterning)
1 ss
sitronsaft
2 stk
eggeplomme
2 dl
½ ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
Grønnsaker:
2 stk
gulrot
100 g
persillerot
2 dl
grønne erter
Fisk:
5 dl
vann
1 ts
salt
800 g
torskefilet
200 g
rensede reker
1 dl
hvit asparges (hermetiske eller ferske)
1 dl
finhakket dill (ev. andre krydderurter)





