Prinsefisk
Dette er en spesiell bergensrett som ble til i anledning av et svensk prinsebesøk. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag, og retten ble til for å unngå å servere avkokt torsk til så mange gjester.

Ingredienser
Porsjoner
Poteter:
Saus:
grønnsaker:
fisk:
Slik gjør du
- 1
Kok potetene møre i ca 25-30 minutter.
Saus:
- 2
Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med fiskekraft og gi sausen et oppkok. Rør inn sitronsaft. Bland eggeplomme med matfløte og spe det i sausen mens det koker opp. Rør hele tiden til sausen har tyknet.
- 3
Skru ned varmen og smak sausen til med salt og nykvernet pepper. Hold sausen varm, men den skal ikke fosskoke.
Grønnsaker:
- 4
Kok oppdelt gulrot og persillerot, og la erter bli gjennomvarme.
fisk:
- 5
Kok opp vann tilsatt salt i en stor kjele. Når vannet koker, har du i fisken. La den stå og trekke på lav varme i ca. 12 minutter.
- 6
Anrett fiskestykkene delvis over hverandre på et varmt fat sammen med grønnsakene. Hell over saus, reker, asparges og urter. Server med kokte poteter til.