Urtestekt torsk med potetkrem
Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.
Middels•35 min•4 personer
Ingredienser
- 400 g torskefilet, delt i like benfrie biter
- 2 dl grovt salt
- 3 ss olje
- 1 stilk timian
- 3 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Usaltet Smør
Potetkrem:
- 500 g skrelte mandelpotet
- 2.5 dl TINE® Kremfløte
- 25 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl TINE® Kremfløte, (halvpisket)
Dryss:
- 2 dl hakket gressløk, eller vårløk
Slik gjør du
1
Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.
2
Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.
3
Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.
4
Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.