placeholder image

Urtestekt torsk med potetkrem

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gtorskefilet delt i like benfrie biter
2 dlgrovt salt
3 ssolje
1 stilktimian
3 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Usaltet Smør

Potetkrem:

500 gskrelte mandelpoteter
2 ½ dlTINE Kremfløte
25 gTINE Meierismør
1 ½ dlTINE Kremfløte (halvpisket)

Dryss:

2 dlhakket gressløk eller vårløk

Slik gjør du det

    1. Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.
    2. Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.
    3. Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.
    4. Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.

Kommentarer