Skip to main content

Urtestekt torsk med potetkrem

Middels
35min

Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.

3.8
(43)
Next ImageUrtestekt torsk med potetkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
torskefilet delt i like benfrie biter
2 dl
grovt salt
3 ss
olje
1 stilk
timian
3 stk
hvitløksfedd

Potetkrem:

500 g
skrelte mandelpotet
1.5 dl
TINE® Kremfløte (halvpisket)

Dryss:

2 dl
hakket gressløk eller vårløk

Fremgangsmåte

  1. Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.

  2. Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.

  3. Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.

  4. Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter