Urtestekt torsk med potetkrem
Middels•35 min min
Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gtorskefilet delt i like benfrie biter
-
2 dlgrovt salt
-
3 ssolje
-
1 stilktimian
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 ss
Potetkrem:
-
500 gskrelte mandelpoteter
-
2 ½ dl
-
25 g
-
1 ½ dlTINE® Kremfløte (halvpisket)
Dryss:
-
2 dlhakket gressløk eller vårløk
Slik gjør du det
-
1
Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.
-
2
Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.
-
3
Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.
-
4
Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.