Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
1 dl linser
8 stykk potet
1 bunt brokkoli
Spinatsaus:
1 stykk løk
1 ss TINE® Meierismør
2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
1 dl vann
1 ss konsentrert fiskefond
0.25 ts salt
0.5 ts sorte pepperkorn
100 g fersk renset babyspinat
fisk:
600 g fiskefilet
1 ts salt
2 stykk laurbærblad
5 stykk sorte pepperkorn
tilbehør:
4 stykk dillkvast
1 stykk sitron
Slik gjør du
1
Skyll og kok linser som anvist på pakken.
2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
3
Fjern småblader og et par cm av brokollistilken, og del brokkoli i 4 biter. Kok i 8–10 minutter.
spinatsaus:
1
Rens og finhakk løk. Fres løken i smør i en kjele.Tilsett crème fraîche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Tilsett spinat rett før servering.
fisk:
1
Skjær fisk i porsjonsbiter og legg dem i en panne med høy kant, eller bruk en kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca. 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
2
Server fisken med spinatsaus, linser, brokkoli og kokte poteter. Pynt med dill og sitronbåter.
Tips
Her kan du velge hvit eller rød fisk etter smak og behag.
Lagre
Skriv ut
Del
Fisk med spinatsaus
Enkel
30min
Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.