Fisk med spinatsaus
Enkel•30 min min
Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dllinser
-
8 stkpoteter
-
1 buntbrokkoli
Spinatsaus:
-
1 stkløk
-
1 ss
-
2 dl
-
1 dlvann
-
1 sskonsentrert fiskefond
-
¼ tssalt
-
½ tssorte pepperkorn
-
100 gfersk renset babyspinat
fisk:
-
600 gfiskefilet
-
1 tssalt
-
2 stklaurbærblader
-
5 stksorte pepperkorn
tilbehør:
-
4 stkdillkvaster
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Skyll og kok linser som anvist på pakken.
-
2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
3
Fjern småblader og et par cm av brokollistilken, og del brokkoli i 4 biter. Kok i 8–10 minutter.
spinatsaus:
-
4
Rens og finhakk løk. Fres løken i smør i en kjele.Tilsett crème fraîche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Tilsett spinat rett før servering.
fisk:
-
5
Skjær fisk i porsjonsbiter og legg dem i en panne med høy kant, eller bruk en kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca. 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
-
6
Server fisken med spinatsaus, linser, brokkoli og kokte poteter. Pynt med dill og sitronbåter.