Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fisk med spinatsaus

Enkel
30min

Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.

4.0
(18)
Next ImageFisk med spinatsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
linser
8 stk
potet
1 bunt
brokkoli

Spinatsaus:

1 stk
løk
1 dl
vann
1 ss
konsentrert fiskefond
0.25 ts
salt
0.5 ts
sorte pepperkorn
100 g
fersk renset babyspinat

fisk:

600 g
fiskefilet
1 ts
salt
2 stk
laurbærblad
5 stk
sorte pepperkorn

tilbehør:

4 stk
dillkvast
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Skyll og kok linser som anvist på pakken.

  2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  3. Fjern småblader og et par cm av brokollistilken, og del brokkoli i 4 biter. Kok i 8–10 minutter.

spinatsaus:

  1. Rens og finhakk løk. Fres løken i smør i en kjele.Tilsett crème fraîche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Tilsett spinat rett før servering.

fisk:

  1. Skjær fisk i porsjonsbiter og legg dem i en panne med høy kant, eller bruk en kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca. 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.

  2. Server fisken med spinatsaus, linser, brokkoli og kokte poteter. Pynt med dill og sitronbåter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du velge hvit eller rød fisk etter smak og behag.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter