Fisk med spinatsaus

Fisk med spinatsaus

0
13
Enkel30 min
Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    linser
  • 8 stk
    poteter
  • 1 bunt
    brokkoli

Spinatsaus:

fisk:

  • 600 g
    fiskefilet
  • 1 ts
    salt
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 5 stk
    sorte pepperkorn

tilbehør:

  • 4 stk
    dillkvaster
  • 1 stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll og kok linser som anvist på pakken.

  2. 2

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  3. 3

    Fjern småblader og et par cm av brokollistilken, og del brokkoli i 4 biter. Kok i 8–10 minutter.

spinatsaus:

  1. 4

    Rens og finhakk løk. Fres løken i smør i en kjele.Tilsett crème fraîche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Tilsett spinat rett før servering.

fisk:

  1. 5

    Skjær fisk i porsjonsbiter og legg dem i en panne med høy kant, eller bruk en kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca. 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.

  2. 6

    Server fisken med spinatsaus, linser, brokkoli og kokte poteter. Pynt med dill og sitronbåter.

Tips

Her kan du velge hvit eller rød fisk etter smak og behag.

Del denne oppskriften: