Fisk med spinatsaus

Fisk med spinatsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl linser
8 stk poteter
1 bunt brokkoli

Spinatsaus:

1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dl vann
1 ss konsentrert fiskefond
¼ ts salt
½ ts sorte pepperkorn
100 g fersk renset babyspinat

fisk:

600 g fiskefilet
1 ts salt
2 stk laurbærblader
5 stk sorte pepperkorn

tilbehør:

4 stk dillkvaster
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Skyll og kok linser som anvist på pakken.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Fjern småblader og et par cm av brokollistilken, og del brokkoli i 4 biter. Kok i 8–10 minutter.
  1. spinatsaus:

    1. Rens og finhakk løk. Fres løken i smør i en kjele.Tilsett crème fraîche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Tilsett spinat rett før servering.
  2. fisk:

    1. Skjær fisk i porsjonsbiter og legg dem i en panne med høy kant, eller bruk en kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca. 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
    2. Server fisken med spinatsaus, linser, brokkoli og kokte poteter. Pynt med dill og sitronbåter.
Tips!

Her kan du velge hvit eller rød fisk etter smak og behag.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat