Fisk med spinatsaus

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisk og spinat sammen kalles gjerne Fisk Florentine. Spinat inneholder mye vitaminer og er nydelig sammen med fisk.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dllinser
8 stkpoteter
1 buntbrokkoli

Spinatsaus:

1 stkløk
1 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dlvann
1 sskonsentrert fiskefond
¼ tssalt
½ tssorte pepperkorn
100 gfersk renset babyspinat

fisk:

600 gfiskefilet
1 tssalt
2 stklaurbærblader
5 stksorte pepperkorn

tilbehør:

4 stkdillkvaster
1 stksitron

Slik gjør du det

    1. Skyll og kok linser som anvist på pakken.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    3. Fjern småblader og et par cm av brokollistilken, og del brokkoli i 4 biter. Kok i 8–10 minutter.
  • spinatsaus:

    1. Rens og finhakk løk. Fres løken i smør i en kjele.Tilsett crème fraîche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Tilsett spinat rett før servering.
  • fisk:

    1. Skjær fisk i porsjonsbiter og legg dem i en panne med høy kant, eller bruk en kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca. 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
    2. Server fisken med spinatsaus, linser, brokkoli og kokte poteter. Pynt med dill og sitronbåter.

Tips:

Her kan du velge hvit eller rød fisk etter smak og behag.

Kommentarer

  Legg til kommentar