Skip to main content

Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

Enkel
40min

Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

3.8
(48)
Next ImageUrtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte gulrøtter:

12 stk
gulrot
3 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Potetmos:

10 stk
potet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
muskat

Urtepanert sei:

100 g
brødsmuler
1 potte
persille (eller valgfri frisk urter)
1 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 stk
egg
500 g
seifilet, torskefilet eller annen hvit fisk
1 ss
olje

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 °C.

  2. Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.

Potetmos:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.

  2. Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.

Urtepanert sei:

  1. Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.

  2. Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.

    Tips

    Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

  3. Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.

  4. Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter