
Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter
Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte gulrøtter:
Potetmos:
Urtepanert sei:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 170 °C.
- 2
Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
Potetmos:
- 3
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
- 4
Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
Urtepanert sei:
- 5
Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
- 6
Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.
Tips
Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.
- 7
Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
- 8
Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
Tips
En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



