Seigrateng med tomat og purre

Seigrateng med tomat og purre

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
Torsk er som regel en av hovedingrediensene i fiskegrateng, men kan lett byttes ut med annen fisk, for eksempel sei. Seiens perlegrå fiskekjøtt har en mer karakteristisk smak enn andre fisker, og er en førsteklasses stedfortreder for torsk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør

800 g poteter
200 g aspargestopper

Seigrateng

3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 ss tomatpuré
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ts oregano
600 g seifilet eller torskefilet
12 stk cherrytomater
1 stk purre

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225°C, og finn frem en ildfast form
    2. Kok potetene.
    3. I mellomtiden koker du opp crème fraîche og melk i en kjele. Tilsett tomatpure. Krydre med salt, pepper og oregano.
    4. Skjær fisk i biter, del tomater og skjær purre i ringer. Fordel fisk, tomat og purre i formen, og hell sausen over.
    5. Stek seigratengen midt i ovn i ca. 25 minutter til fisken er ferdig. Mens gratengen steker, koker du aspargestoppene i lettsaltet vann i ca 2 minutter.
    6. Server seigratengen sammen med poteter og aspargestopper.
Tips!

#1: Del fisken i store stykker så holder den enda bedre på saftigheten.

#2: Hvis du ikke har sei, kan du fint erstatte den med torskefilet eller annen hvit fisk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat