Seigrateng med tomat og purre
Enkel•35 min min
Torsk er som regel en av hovedingrediensene i fiskegrateng, men kan lett byttes ut med annen fisk, for eksempel sei. Seiens perlegrå fiskekjøtt har en mer karakteristisk smak enn andre fisker, og er en førsteklasses stedfortreder for torsk.
Ingredienser
Antall porsjoner
Tilbehør
-
800 gpoteter
-
200 gaspargestopper
Seigrateng
-
3 dlTINE® Lett Crème Fraîche 17 % eller Original
-
2 dl
-
4 sstomatpuré
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tsoregano/mynte
-
600 gseifilet eller torskefilet
-
12 stkcherrytomater
-
1 stkpurre
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225°C, og finn frem en ildfast form
-
2
Kok potetene.
-
3
I mellomtiden koker du opp crème fraîche og melk i en kjele. Tilsett tomatpure. Krydre med salt, pepper og oregano.
-
4
Skjær fisk i biter, del tomater og skjær purre i ringer. Fordel fisk, tomat og purre i formen, og hell sausen over.
-
5
Stek seigratengen midt i ovn i ca. 25 minutter til fisken er ferdig. Mens gratengen steker, koker du aspargestoppene i lettsaltet vann i ca 2 minutter.
-
6
Server seigratengen sammen med poteter og aspargestopper.