Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Seigrateng med tomat og purre

Enkel
35min

Torsk er som regel en av hovedingrediensene i fiskegrateng, men kan lett byttes ut med annen fisk, for eksempel sei. Seiens perlegrå fiskekjøtt har en mer karakteristisk smak enn andre fisker, og er en førsteklasses stedfortreder for torsk.

3.7
(18)
Next ImageSeigrateng med tomat og purre

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør

800 g
potet
200 g
aspargestopp

Seigrateng

4 ss
tomatpuré
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
oregano/mynte
600 g
seifilet eller torskefilet
12 stk
cherrytomat
1 stk
purre

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C, og finn frem en ildfast form

  2. Kok potetene.

  3. I mellomtiden koker du opp crème fraîche og melk i en kjele. Tilsett tomatpure. Krydre med salt, pepper og oregano.

  4. Skjær fisk i biter, del tomater og skjær purre i ringer. Fordel fisk, tomat og purre i formen, og hell sausen over.

  5. Stek seigratengen midt i ovn i ca. 25 minutter til fisken er ferdig. Mens gratengen steker, koker du aspargestoppene i lettsaltet vann i ca 2 minutter.

  6. Server seigratengen sammen med poteter og aspargestopper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Del fisken i store stykker så holder den enda bedre på saftigheten.

#2: Hvis du ikke har sei, kan du fint erstatte den med torskefilet eller annen hvit fisk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter