Asiatisk seiwok

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rask fiskewok som gir deg fisk til middag med en helt ny vri i en hektisk hverdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Asiatisk seiwok

600 gseifilet i biter
2 sssolsikkeolje til wokking
4 sssoyasaus
2 ssasiatisk fiskesaus (fra flaske)
2 sssesamfrø
1 stkliten brokkoli i buketter (bruk også stilken kuttet i biter)
1 stkrødløk i strimler
2 stkgulrøtter i staver
400 gkokte eggnudler
2 dlbønnespirer
3 ssfrisk, hakket koriander
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • Asiatisk seiwok

    1. Skjær sei i biter.
    2. Skjær brokkoli, løk og gulrøtter i like biter.
    3. Kok nudler som anvist på pakken.
    4. Varm opp olje i en wokpanne. Wok fisken raskt til den er nesten gjennomstekt. Ta fisken fra woken og over på et fat, og hell over soyasaus, fiskesaus og sesamfrø.

      Tips:

      For å sikre at panna holder seg varm, er det lurt å ikke legge all fisken i woken på en gang, men wokke fisken i omganger.

    5. Wok grønnsakene i litt olje.
    6. Vend sammen nudlene med grønnsakene, bønnespirer og koriander, og smak til med salt og pepper. Server med fisken.

Tips:

#1: Bruk helst fersk sei i denne retten. Hvis fisken er fersk faller den ikke så lett fra hverandre.

#2: Server gjerne med sweet chilisaus.

Kommentarer