Skip to main content

Asiatisk seiwok

Enkel
20min

Rask fiskewok som gir deg fisk til middag med en helt ny vri i en hektisk hverdag.

4.2
(39)
Next ImageAsiatisk seiwok

Ingredienser

Antall porsjoner

Asiatisk seiwok

600 g
seifilet i biter
2 ss
solsikkeolje til wokking
4 ss
soyasaus
2 ss
asiatisk fiskesaus (fra flaske)
2 ss
sesamfrø
1 stk
liten brokkoli i buketter (bruk også stilken kuttet i biter)
1 stk
rødløk i strimler
2 stk
gulrot i staver
400 g
kokte eggnudler
2 dl
bønnespire
3 ss
frisk, hakket koriander
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær sei i biter.

  2. Skjær brokkoli, løk og gulrøtter i like biter.

  3. Kok nudler som anvist på pakken.

  4. Varm opp olje i en wokpanne. Wok fisken raskt til den er nesten gjennomstekt. Ta fisken fra woken og over på et fat, og hell over soyasaus, fiskesaus og sesamfrø.

    Tips

    For å sikre at panna holder seg varm, er det lurt å ikke legge all fisken i woken på en gang, men wokke fisken i omganger.

  5. Wok grønnsakene i litt olje.

  6. Vend sammen nudlene med grønnsakene, bønnespirer og koriander, og smak til med salt og pepper. Server med fisken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Bruk helst fersk sei i denne retten. Hvis fisken er fersk faller den ikke så lett fra hverandre.

#2: Server gjerne med sweet chilisaus.

Flere fristende oppskrifter