Asiatiske laksekaker

Asiatiske laksekaker

0
18
Enkel40 min
To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

laksekaker:

  • 600 g
    laksefilet
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    rød chili
  • 3 ss
    koriander , hakket
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 stk
    egg
  • 1 ss
    potetmel
  • 1 stk
    lime , revet skall av
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking

nudler:

  • 250 g
    eggnudler

Wok:

  • 150 g
    paprika
  • 150 g
    gulrøtter
  • 150 g
    purre
  • 150 g
    sjampinjong eller annen sopp

tilbehør:

  • 4 ss
    soyasaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.

  2. 2

    Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.

  3. 3

    Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.

nudler:

  1. 4

    Kok nudler som anvist på pakken.

wok:

  1. 5

    Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.

Tips

Sweet chilli sauce, hoi sin saus eller østerssaus smaker godt ved siden av.

Del denne oppskriften: