Asiatiske laksekaker

Asiatiske laksekaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

laksekaker:

600 g laksefilet
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
3 ss koriander , hakket
3 stk vårløk
1 stk egg
1 ss potetmel
1 stk lime , revet skall av
½ ts salt
2 ss TINE Meierismør til steking

nudler:

250 g eggnudler

Wok:

150 g paprika
150 g gulrøtter
150 g purre
150 g sjampinjong eller annen sopp

tilbehør:

4 ss soyasaus

Slik gjør du det

    1. Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.
    2. Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
    3. Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.
  1. nudler:

    1. Kok nudler som anvist på pakken.
  2. wok:

    1. Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.
Tips!

Sweet chilli sauce, hoi sin saus eller østerssaus smaker godt ved siden av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat