Asiatiske laksekaker
Enkel•40 min min
To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
laksekaker:
-
600 glaksefilet
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkrød chili
-
3 sskoriander , hakket
-
3 stkvårløk
-
1 stkegg
-
1 sspotetmel
-
1 stklime , revet skall av
-
½ tssalt
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
nudler:
-
250 geggnudler
Wok:
-
150 gpaprika
-
150 ggulrøtter
-
150 gpurre
-
150 gsjampinjong eller annen sopp
tilbehør:
-
4 sssoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.
-
2
Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
-
3
Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.
nudler:
-
4
Kok nudler som anvist på pakken.
wok:
-
5
Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.