Asiatiske laksekaker

Asiatiske laksekaker

0
  • Enkel
  • 40 min
To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.

Ingredienser

laksekaker:

600 g laksefilet
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
3 ss koriander , hakket
3 stk vårløk
1 stk egg
1 ss potetmel
1 stk lime , revet skall av
½ ts salt
2 ss TINE Meierismør til steking

nudler:

250 g eggnudler

Wok:

150 g paprika
150 g gulrøtter
150 g purre
150 g sjampinjong eller annen sopp

tilbehør:

4 ss soyasaus

Slik gjør du det

    1. Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.
    2. Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
    3. Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.
  1. nudler:

    1. Kok nudler som anvist på pakken.
  2. wok:

    1. Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.
Tips!

Sweet chilli sauce, hoi sin saus eller østerssaus smaker godt ved siden av.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat