Skip to main content

Asiatiske laksekaker

Enkel
40min

To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.

3.8
(18)
Next ImageAsiatiske laksekaker

Ingredienser

Antall porsjoner

laksekaker:

600 g
laksefilet
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
rød chili
3 ss
koriander, hakket
3 stk
vårløk
1 stk
egg
1 ss
potetmel
1 stk
lime, revet skall av
0.5 ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør til steking

nudler:

250 g
eggnudler

Wok:

150 g
paprika
150 g
gulrot
150 g
purre
150 g
sjampinjong eller annen sopp

tilbehør:

4 ss
soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.

  2. Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.

  3. Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.

nudler:

  1. Kok nudler som anvist på pakken.

wok:

  1. Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sweet chilli sauce, hoi sin saus eller østerssaus smaker godt ved siden av.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter