Hjemmelagde fiskekaker med «appelsinrøtter»
I denne oppskriften bruker vi hysefilet (kolje), som ligner mye på torsk. En oppfriskende salat av gulrot og appelsin er godt til.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
Fiskekaker:
- 600 g filet av hyse, (kolje)
- 2 ss potetmel
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett, eller Hel
- 2 ss gressløk, , hakket (kan sløyfes)
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
Sitronsmør:
- 1 stykk sitron, , saften av
- 150 g TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
Appelsinrøtter:
- 4 stykk gulrot
- 1 stykk appelsin
Slik gjør du
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Fiskekaker:
1
Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med melk. Vend gjerne inn gressløk.
TipsHvis du ikke har kjøkkenmaskin, så bruk gjerne en stavmikser. Husk å skjære fisken i små biter først.
2
Form farsen til fiskekaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme kakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
Sitronsmør:
1
Kok opp sitronsaft i en liten kjele, og ta kjelen av platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Krydre med salt.
Appelsinrøtter:
1
Skrell og rasp gulrot. Skjær ut fileter av appelsin og bland med gulrøttene. Server fiskekakene med appelsinrøtter, poteter og sitronsmør.
TipsFiskekakene blir enda lettere å forme og steke når du bruker helt kalde ingredienser.