Skip to main content

Hjemmelagde fiskekaker med «appelsinrøtter»

Enkel
40min

I denne oppskriften bruker vi hysefilet (kolje), som ligner mye på torsk. En oppfriskende salat av gulrot og appelsin er godt til.

4.1
(25)
Next ImageHjemmelagde fiskekaker med «appelsinrøtter»

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk
potet

Fiskekaker:

600 g
filet av hyse (kolje)
2 ss
potetmel
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
gressløk, hakket (kan sløyfes)
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Sitronsmør:

1 stk
sitron, saften av
0.5 ts
salt

Appelsinrøtter:

4 stk
gulrot
1 stk
appelsin

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Fiskekaker:

  1. Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med melk. Vend gjerne inn gressløk.

    Tips

    Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, så bruk gjerne en stavmikser. Husk å skjære fisken i små biter først.

  2. Form farsen til fiskekaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme kakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.

Sitronsmør:

  1. Kok opp sitronsaft i en liten kjele, og ta kjelen av platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Krydre med salt.

Appelsinrøtter:

  1. Skrell og rasp gulrot. Skjær ut fileter av appelsin og bland med gulrøttene. Server fiskekakene med appelsinrøtter, poteter og sitronsmør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fiskekakene blir enda lettere å forme og steke når du bruker helt kalde ingredienser.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter