Kremet mais- og torskegryte

Kremet mais- og torskegryte

4
 • Enkel
 • 45 min
At kombinasjonen torsk og bacon smaker godt er kjent for de fleste. Denne fiskeretten smaker nydelig med røkt torsk (eller kolje), bacon, poteter, mais og en herlig fløtesaus. Passer perfekt som hverdagsmiddag.

Ingredienser

4 ss TINE Meierismør
2 ss løk (finhakket)
3 ss hvetemel
1 ss hvitvinseddik
0.7 dl vann
5 dl fiskekraft (fiskebuljong + vann)
4 dl TINE Matfløte
1 dl TINE Crème Fraîche Original
300 g poteter (i terninger)
150 g purre (i ringer)
150 g mais
600 g røkt torsk evt. røkt kolje
2 ss persille (hakket)
2 ss gressløk (hakket)
100 g bacon (i terninger)

Slik gjør du det

  1. Fres løken i smøret, og rør inn hvetemelet. La det frese litt, og spe inn vann og hvitvinseddik. La væsken koke inn. Ha deretter i fiskekraften og fløten. La dette småkoke i 10 minutter.
  2. Rør inn Crème Fraîche. Ha i potetene og kok dem nesten møre. Tilsett grønnsakene og fisken i terninger. Blir sausen litt tykk, kan du justere med helmelk. La alt bli ordentlig varmt.
  3. Ha til slutt i de friske hakkede urtene og server med sprøstekt bacon på toppen.

Kommentarer

 • Bente

  7 år siden
  Denne gryta falt i smak hos hele familien! Ungene som ikke liker fisk, ville ha mer ;-) Jeg hadde ikke poteter og røkt torsk i hus, så jeg byttet ut potet med kålrabi ( bare en liten bit som jeg hadde igjen) og jeg tok naturell torsk og trekte i saltvann før jeg tilsatte den i gryta til aller slutt. Valget å koke ris ved siden av.

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Så utrolig hyggelig at fiskegryta falt i smak også hjemme hos dere, Bente! Godt å finne måter å få barna til å spise mer fisk på! :) Ha en fortsatt fin dag - og tusen takk for tipset om kålrabi og torsken!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat