Skip to main content

Kremet mais- og torskegryte

Enkel
45min

At kombinasjonen torsk og bacon smaker godt er kjent for de fleste. Denne fiskeretten smaker nydelig med røkt torsk (eller kolje), bacon, poteter, mais og en herlig fløtesaus. Passer perfekt som hverdagsmiddag.

4.0
(35)
Next ImageKremet mais- og torskegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
løk (finhakket)
3 ss
hvetemel
1 ss
hvitvinseddik
0.7 dl
vann
5 dl
fiskekraft (fiskebuljong + vann)
300 g
potet (i terninger)
150 g
purre (i ringer)
150 g
mais
600 g
røkt torsk evt. røkt kolje
2 ss
persille (hakket)
2 ss
gressløk (hakket)
100 g
bacon (i terninger)

Fremgangsmåte

  1. Fres løken i smøret, og rør inn hvetemelet. La det frese litt, og spe inn vann og hvitvinseddik. La væsken koke inn. Ha deretter i fiskekraften og fløten. La dette småkoke i 10 minutter.

  2. Rør inn Crème Fraîche. Ha i potetene og kok dem nesten møre. Tilsett grønnsakene og fisken i terninger. Blir sausen litt tykk, kan du justere med helmelk. La alt bli ordentlig varmt.

  3. Ha til slutt i de friske hakkede urtene og server med sprøstekt bacon på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter