Torsk med eggesaus
Enkel•30 min min
Deilig hvit fisk i kombinasjon med en fyldig eggesaus er en lettvint og god fiskemiddag både til travle hverdager og gode søndagsmiddager.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gtorskefilet
-
1 tssukker
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Til steking:
-
2 ss
Eggesaus:
-
3 dl
-
2 dlfiskebuljong
-
1 tsmaizena
-
2 stkegg
Dryss:
-
2 ssrevet frisk pepperrot
-
½ dlfinhakket dill
Slik gjør du det
-
1
Sett på en kjele med vann og legg romtempererte egg oppi. Kok opp og beregn ca. 10 minutter fra du la eggene i vannet. Eggene skal være hardkokte.
-
2
Strø sukker over fisken, krydre med salt og nykvernet pepper.
-
3
Varm smør i en stekepanne og stek torsken på den ene siden. Legg på lokk til fisken er ferdig, ca.10 minutter.
-
4
Kok opp fløte og buljong i en kjele, la koke i ca. 5 minutter. Jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Bland i hakket egg og dill, krydre med salt og pepper.
-
5
Server torsken med saus, revet pepperrot og dill. Grønne bønner og poteter smaker godt til.