Håndkle og blad
Torsk med eggesaus
(1313)

Torsk med eggesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig hvit fisk i kombinasjon med en fyldig eggesaus er en lettvint og god fiskemiddag både til travle hverdager og gode søndagsmiddager.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gtorskefilet
1 tssukker
¼ tssalt
¼ tspepper

Til steking:

2 ssTINE Meierismør

Eggesaus:

3 dlTINE Kremfløte
2 dlfiskebuljong
1 tsmaizena
2 stkegg

Dryss:

2 ssrevet frisk pepperrøtter
½ dlfinhakket dill
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett på en kjele med vann og legg romtempererte egg oppi. Kok opp og beregn ca. 10 minutter fra du la eggene i vannet. Eggene skal være hardkokte.
    2. Strø sukker over fisken, krydre med salt og nykvernet pepper.
    3. Varm smør i en stekepanne og stek torsken på den ene siden. Legg på lokk til fisken er ferdig, ca.10 minutter.
    4. Kok opp fløte og buljong i en kjele, la koke i ca. 5 minutter. Jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Bland i hakket egg og dill, krydre med salt og pepper.
    5. Server torsken med saus, revet pepperrot og dill. Grønne bønner og poteter smaker godt til.
Blått hjerte
Tips!

Varier denne retten med ulike typer hvit fisk, fersk eller fra frysedisken.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat