
Torsk med eggesaus
Deilig hvit fisk i kombinasjon med en fyldig eggesaus er en lettvint og god fiskemiddag både til travle hverdager og gode søndagsmiddager.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til steking:
Dryss:
Fremgangsmåte
- 1
Sett på en kjele med vann og legg romtempererte egg oppi. Kok opp og beregn ca. 10 minutter fra du la eggene i vannet. Eggene skal være hardkokte.
- 2
Strø sukker over fisken, krydre med salt og nykvernet pepper.
- 3
Varm smør i en stekepanne og stek torsken på den ene siden. Legg på lokk til fisken er ferdig, ca.10 minutter.
- 4
Kok opp fløte og buljong i en kjele, la koke i ca. 5 minutter. Jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Bland i hakket egg og dill, krydre med salt og pepper.
- 5
Server torsken med saus, revet pepperrot og dill. Grønne bønner og poteter smaker godt til.
Tips
Varier denne retten med ulike typer hvit fisk, fersk eller fra frysedisken.