Skip to main content

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

Enkel
30min

Herlig stekt torsk med hjemmelaget ertepuré og smakfullt sitronsmør. En hverdagsdelikatesse vi alle bør unne oss fra tid til annen.

4.4
(40)
Next ImageStekt torsk med ertepuré og sitronsmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt torsk med ertepuré og sitronsmør

12 stk
potet
680 g
torskefilet
0.25 ts
salt og pepper

Ertepure

2 stk
hvitløksfedd
400 g
erter
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Sitronsmør

1 stk
sitron (saften av)
200 g
TINE® Meierismør (i terninger)
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Ertepuré:

  1. Skrell hvitløkfeddene. Ha erter og hvitløk i en kjele og dekk med vann. Kok i ca 1 min.

  2. Sil bort vannet, og miks til en jevn puré med en stavmikser sammen med rømme. Smak til med salt og pepper.

Sitronsmør

  1. Kok opp sitronsaften i en liten kjele, og ta kjelen fra platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Smak eventuelt til med salt.

Steke torsk

  1. Krydre torsken med litt salt og pepper og stek i smør i en panne på middels varme på begge sider til fisken flaker seg.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Server gjerne med en frisk tomatsalat eller bak småtomater i en ildfast form midt stekeovnen på 225°C i ca. 10 minutter.

#2: Hvis du ønsker retten ekstra festlig kan torsken surres inn i spekeskinke før steking.

 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter