Stekt makrell med sommersalat
Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

Ingredienser
Porsjoner
Salat
Slik gjør du
- 1
Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.
- 2
Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.
Salat
- 3
Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.
- 4
Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.
Tips
Server gjerne en god agurksalat til makrellen.