Stekt makrell med sommersalat
Enkel•30 min min
Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
Makrell
-
4 stkmakrell
-
2 sshvetemel
-
2 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
Salat
-
1 ½ stkhodekål
-
1 dlTINE® Kefir Økologisk eller kulturmelk
-
1 dl
-
2 tssukker
-
2 tseddik
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.
-
2
Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.
Salat
-
3
Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.
-
4
Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.