Stekt makrell med sommersalat

Stekt makrell med sommersalat

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Makrell

4 stk makrell
2 ss hvetemel
2 ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør til steking

Salat

1 ½ stk hodekål
1 dl TINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
1 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ts sukker
2 ts eddik
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.
    2. Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.
  1. Salat

    1. Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.
    2. Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.
Tips!

Server gjerne en god agurksalat til makrellen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Åsta Marie Reinsli

    2 år siden
    Dette vekket barndomsminner! Salaten med kefir/lettrømme og surt/søtt er veldig god.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Åsta, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Olga

    6 år siden
    Hva slags eddik skal man bruke?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei, her kan du gjerne bruke "vanlig" lys 7%eddik fra feks Idun eller en god hvitvinseddik. Fortsatt god sommer!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat