Skip to main content

Stekt makrell med sommersalat

Enkel
30min

Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

3.8
(12)
Next ImageStekt makrell med sommersalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Makrell

4 stk
makrell
2 ss
hvetemel
2 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Salat

1.5 stk
hodesalat
1 dl
TINE® Kefir Økologisk eller kulturmelk
2 ts
sukker
2 ts
eddik
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.

  2. Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.

Salat

  1. Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.

  2. Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne en god agurksalat til makrellen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter