Håndkle og blad
Stekt makrell med sommersalat
(1111)

Stekt makrell med sommersalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Makrell

4 stkmakrell
2 sshvetemel
2 tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør til steking

Salat

1 ½ stkhodekål
1 dlTINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
1 dlTINE Lettrømme 18 %
2 tssukker
2 tseddik
¼ tssalt
BladBlad

Slik gjør du det

  • Makrell

    1. Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.
    2. Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.
  • Salat

    1. Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.
    2. Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne en god agurksalat til makrellen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat