Stekt makrell med sommersalat

Stekt makrell med sommersalat

4
11
Enkel30 min
Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Makrell

  • 4 stk
    makrell
  • 2 ss
    hvetemel
  • 2 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking

Salat

Slik gjør du det

  1. 1

    Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.

  2. 2

    Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.

Salat

  1. 3

    Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.

  2. 4

    Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.

Tips

Server gjerne en god agurksalat til makrellen.

Del denne oppskriften: