Stekt makrell med sommersalat
Enten du fisker selv eller kjøper fisken i butikken, er stekt makrell nydelig sommermat. Oppskrift på et enkelt og smakfullt måltid. Server denne makrellretten med poteter og en god salat med hjemmelaget kefirdressing.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Makrell
- 4 stykk makrell
- 2 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
Salat
- 1.5 stykk hodesalat
- 1 dl TINE® Kefir Økologisk, eller kulturmelk
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ts sukker
- 2 ts eddik
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Tørk makrellfiletene. Bland hvetemel med salt og pepper. Vend makrellfiletene hele, eller delt i biter, i melblandingen.
2
Stek i smør i panne. Ha litt sterk varme i begynnelsen slik at det blir sprø skorpe, skru ned etter hvert. De blir raskt gjennomstekt da filetene er ganske tynne.
Salat
1
Skyll og kutt salaten. Visp sammen kefir og rømme og smak til med sukker og eddik.
2
Server gjerne med noen sitronskiver, litt dill, kokte poteter og salat med kefir eller agurksalat til.
TipsServer gjerne en god agurksalat til makrellen.