
Laks med teriyakisaus
Lag en japanskinspirert laks med herlig teriyakisaus og grønnsaker til middag!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok risen etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som resten av maten.
- 2
Skrell og kutt gulrot, løk og brokkoli i jevnstore biter.
- 3
Finhakk vårløk. Bland sammen buljong, vårløk, chilipulver, eplesidereddik, soyasaus, malt ingefær og sukker. Rør godt sammen.
- 4
Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme. Legg i laks og litt av sausen. Stek under forsiktig omrøring til laksen er ferdig, i ca. 5 minutter. Legg laksen på en tallerken og dekk den med aluminiumsfolie slik at den holder seg varm.
- 5
Ha grønnsakene og resten av sausen i stekepannen. Stek til grønnsakene er myke, i ca. 5–7 minutter.
Tips
Husk å være forsiktig når du behandler laks, og fisk generelt, slik at den ikke flaker seg.