Skip to main content

Laks med teriyakisaus

Enkel
30min

Lag en japanskinspirert laks med herlig teriyakisaus og grønnsaker til middag!

3.4
(32)
Next ImageLaks med teriyakisaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
ris eller fullkornsris
2 stk
gulrot
1 stk
løk
1 stk
brokkoli
3 stk
vårløk
1 dl
kyllingbuljong
1 ts
chilipulver
2 ss
eplesidereddik
3 ss
soyasaus
1 ts
malt ingefær
1 ts
sukker
2 ss
solsikkeolje
600 g
laksefilet

Fremgangsmåte

  1. Kok risen etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som resten av maten.

  2. Skrell og kutt gulrot, løk og brokkoli i jevnstore biter.

  3. Finhakk vårløk. Bland sammen buljong, vårløk, chilipulver, eplesidereddik, soyasaus, malt ingefær og sukker. Rør godt sammen.

  4. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme. Legg i laks og litt av sausen. Stek under forsiktig omrøring til laksen er ferdig, i ca. 5 minutter. Legg laksen på en tallerken og dekk den med aluminiumsfolie slik at den holder seg varm.

  5. Ha grønnsakene og resten av sausen i stekepannen. Stek til grønnsakene er myke, i ca. 5–7 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk å være forsiktig når du behandler laks, og fisk generelt, slik at den ikke flaker seg.

Flere fristende oppskrifter