Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Laks med teriyakisaus

Enkel
30min

Lag en japanskinspirert laks med herlig teriyakisaus og grønnsaker til middag!

3.4
(32)
Next ImageLaks med teriyakisaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
ris eller fullkornsris
2 stk
gulrot
1 stk
løk
1 stk
brokkoli
3 stk
vårløk
1 dl
kyllingbuljong
1 ts
chilipulver
2 ss
eplesidereddik
3 ss
soyasaus
1 ts
malt ingefær
1 ts
sukker
2 ss
solsikkeolje
600 g
laksefilet

Fremgangsmåte

  1. Kok risen etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som resten av maten.

  2. Skrell og kutt gulrot, løk og brokkoli i jevnstore biter.

  3. Finhakk vårløk. Bland sammen buljong, vårløk, chilipulver, eplesidereddik, soyasaus, malt ingefær og sukker. Rør godt sammen.

  4. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme. Legg i laks og litt av sausen. Stek under forsiktig omrøring til laksen er ferdig, i ca. 5 minutter. Legg laksen på en tallerken og dekk den med aluminiumsfolie slik at den holder seg varm.

  5. Ha grønnsakene og resten av sausen i stekepannen. Stek til grønnsakene er myke, i ca. 5–7 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk å være forsiktig når du behandler laks, og fisk generelt, slik at den ikke flaker seg.

Flere fristende oppskrifter