
Laks med teriyakisaus
Enkel•30 min min
Lag en japanskinspirert laks med herlig teriyakisaus og grønnsaker til middag!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlris eller fullkornsris
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkløk
-
1 stkbrokkoli
-
3 stkvårløk
-
1 dlkyllingbuljong
-
1 tschilipulver
-
2 sseplesidereddik
-
3 sssoyasaus
-
1 tsmalt ingefær
-
1 tssukker
-
2 sssolsikkeolje
-
600 glaksefilet
Slik gjør du det
-
1
Kok risen etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som resten av maten.
-
2
Skrell og kutt gulrot, løk og brokkoli i jevnstore biter.
-
3
Finhakk vårløk. Bland sammen buljong, vårløk, chilipulver, eplesidereddik, soyasaus, malt ingefær og sukker. Rør godt sammen.
-
4
Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme. Legg i laks og litt av sausen. Stek under forsiktig omrøring til laksen er ferdig, i ca. 5 minutter. Legg laksen på en tallerken og dekk den med aluminiumsfolie slik at den holder seg varm.
-
5
Ha grønnsakene og resten av sausen i stekepannen. Stek til grønnsakene er myke, i ca. 5–7 minutter.