Rekesuppe med smak av Asia

Rekesuppe med smak av Asia

2
  • Enkel
  • 30 min
Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.

Ingredienser

Rekesuppe

200 g store reker
2 dl rekelake
1 stk rød chili
2 stk sjalottløk
30 g frisk ingefær
2 ss solsikkeolje
1 ts karri
5 dl TINE Matfløte
½ ts salt og pepper
50 g vårløk
1 stk saften av lime
2 ss frisk koriander (hakket)

Slik gjør du det

    1. Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.
    2. Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
    3. Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.
Tips

Suppen smaker ekstra godt hvis du piller rekene selv. Du kan også erstatte rekelaken med skalldyrkraft eller fiskebuljong.

Kommentarer

  • Anita

    4 år siden
    En fantastisk suppe som trygt anbefales. Selv erstattet jeg rekelaken med fiskebuljong i 2 dl vann. Det er en veldig liten oppskrift så det rekker til 2 porsjoner ikke 4 som det står.

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Anita, Takk for gode innspill og hyggelig tilbakemelding. Vi skal se litt nærmere på oppskriften :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat