Rekesuppe med smak av Asia
Enkel•30 min min
Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.
Ingredienser
Antall porsjoner
Rekesuppe
-
200 gstore reker
-
2 dlrekelake
-
1 stkrød chili
-
2 stksjalottløk
-
30 gfrisk ingefær
-
2 sssolsikkeolje
-
1 tskarri
-
5 dl
-
½ tssalt og pepper
-
50 gvårløk
-
1 stksaften av lime
-
2 ssfrisk koriander (hakket)
Slik gjør du det
-
1
Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.
-
2
Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
-
3
Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.