Rekesuppe med smak av Asia

Rekesuppe med smak av Asia

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.

Antall porsjoner

Ingredienser

Rekesuppe

200 g store reker
2 dl rekelake
1 stk rød chili
2 stk sjalottløk
30 g frisk ingefær
2 ss solsikkeolje
1 ts karri
5 dl TINE Matfløte
½ ts salt og pepper
50 g vårløk
1 stk saften av lime
2 ss frisk koriander (hakket)

Slik gjør du det

    1. Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.
    2. Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
    3. Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.
Tips!

Suppen smaker ekstra godt hvis du piller rekene selv. Du kan også erstatte rekelaken med skalldyrkraft eller fiskebuljong.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anita

    3 år siden
    En fantastisk suppe som trygt anbefales. Selv erstattet jeg rekelaken med fiskebuljong i 2 dl vann. Det er en veldig liten oppskrift så det rekker til 2 porsjoner ikke 4 som det står.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anita, Takk for gode innspill og hyggelig tilbakemelding. Vi skal se litt nærmere på oppskriften :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat