Rekesuppe med smak av Asia

(22)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.

Antall porsjoner

Ingredienser

Rekesuppe

200 gstore reker
2 dlrekelake
1 stkrød chili
2 stksjalottløk
30 gfrisk ingefær
2 sssolsikkeolje
1 tskarri
5 dlTINE Matfløte
littsalt og pepper
50 gvårløk
1 stksaften av lime
2 ssfrisk koriander (hakket)
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.
    2. Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
    3. Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.

Tips:

Suppen smaker ekstra godt hvis du piller rekene selv. Du kan også erstatte rekelaken med skalldyrkraft eller fiskebuljong.

Kommentarer

  Legg til kommentar