Thailandsk fiskesuppe
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gglassnudler
-
500 gblåskjell
-
2 stkfinhakket hvitløksfedd
-
2 cmfinhakket frisk ingefær
-
1 ss
-
1 ssgrønn currypaste
-
3 dl
-
5 dlfiskekraft
-
2 ssfiskesaus
-
200 gtorskefilet , i biter
-
200 glaksefilet , i biter
-
1 stklime
-
4 dlsukkererter
-
2 stkfinsnittet vårløk
Slik gjør du det
-
1
Hell kokende vann over nudlene så de er godt dekket. La trekke til myke, ca. 5 minutter, hell av vannet og skyld raskt i kaldt vann.
-
2
Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
-
3
Fres finhakket hvitløk og ingefær i smør i en gryte på høy varme, ca. 1 minutt. Tilsett currypaste og fres i et minutt til. Ha i fløte, fiskekraft, fiskesaus og blåskjell. Rør godt og sett på lokk. La småkoke i 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
-
4
Vend inn torske- og laksebiter og la trekke i 2-3 minutter. Smak til med saft fra lime og dryss over finsnittede sukkererter og vårløk.
Tips
Du kan bruke den fisken og de skjellene du har tilgjengelig eller du liker best. Bruker du kokte reker, bør de tilsettes når det kun er 1 minutt igjen av koketiden slik at de ikke blir seige.