Håndkle og blad
Thailandsk fiskesuppe
(66)

Thailandsk fiskesuppe

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En sterk suppe med mye smak og deilig sjømat. Perfekt på triste og grå dager.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gglassnudler
500 gblåskjell
2 stkfinhakket hvitløksfedd
2 centimeterfinhakket frisk ingefær
1 ssTINE Meierismør
1 ssgrønn currypaste
3 dlTINE Kremfløte
5 dlfiskekraft
2 ssfiskesaus
200 gtorskefilet, i biter
200 glaksefilet, i biter
1 stklime
4 dlsukkererter
2 stkfinsnittet vårløk
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Hell kokende vann over nudlene så de er godt dekket. La trekke til myke, ca. 5 minutter, hell av vannet og skyld raskt i kaldt vann.
  2. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  3. Fres finhakket hvitløk og ingefær i smør i en gryte på høy varme, ca. 1 minutt. Tilsett currypaste og fres i et minutt til. Ha i fløte, fiskekraft, fiskesaus og blåskjell. Rør godt og sett på lokk. La småkoke i 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
  4. Vend inn torske- og laksebiter og la trekke i 2-3 minutter. Smak til med saft fra lime og dryss over finsnittede sukkererter og vårløk.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan bruke den fisken og de skjellene du har tilgjengelig eller du liker best. Bruker du kokte reker, bør de tilsettes når det kun er 1 minutt igjen av koketiden slik at de ikke blir seige.

Blått hjerte
Tips!

Du kan justere styrken på retten ved å redusere mengden currypaste. Blir suppen likevel for sterk kan du tilsette mer fløte for å gjøre den mildere. Smak deg fram.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat