Thailandsk fiskesuppe

Thailandsk fiskesuppe

0
 • Enkel
 • 30 min
En sterk suppe med mye smak og deilig sjømat. Perfekt på triste og grå dager.

Ingredienser

200 g glassnudler
500 g blåskjell
2 stk finhakket hvitløksfedd
2 cm finhakket frisk ingefær
1 ss TINE Meierismør
1 ss grønn currypaste
3 dl TINE Kremfløte
5 dl fiskekraft
2 ss fiskesaus
200 g torskefilet , i biter
200 g laksefilet , i biter
1 stk lime
4 dl sukkererter
2 stk finsnittet vårløk

Slik gjør du det

  1. Hell kokende vann over nudlene så de er godt dekket. La trekke til myke, ca. 5 minutter, hell av vannet og skyld raskt i kaldt vann.
  2. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  3. Fres finhakket hvitløk og ingefær i smør i en gryte på høy varme, ca. 1 minutt. Tilsett currypaste og fres i et minutt til. Ha i fløte, fiskekraft, fiskesaus og blåskjell. Rør godt og sett på lokk. La småkoke i 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
  4. Vend inn torske- og laksebiter og la trekke i 2-3 minutter. Smak til med saft fra lime og dryss over finsnittede sukkererter og vårløk.
   Tips

   Du kan bruke den fisken og de skjellene du har tilgjengelig eller du liker best. Bruker du kokte reker, bør de tilsettes når det kun er 1 minutt igjen av koketiden slik at de ikke blir seige.

Tips

Du kan justere styrken på retten ved å redusere mengden currypaste. Blir suppen likevel for sterk kan du tilsette mer fløte for å gjøre den mildere. Smak deg fram.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat