Skip to main content

Blåskjellgryte

Enkel
30min

For mange hører blåskjell til på sommermenyen, men visste du at de beste blåskjellene får du på vinteren? Da er de på sitt mest kjøttfulle og smakfulle. Uansett når på året du vil nyte dem, her er en enkel oppskrift på dampede blåskjell med en god kraft.

3.8
(13)
Next ImageBlåskjellgryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
blåskjell
2 stk
hvitløksfedd
2 stk
vårløk
4 ss
friske hakkede urter (f.eks. basilikum, dill eller bladpersille)
1.5 dl
tørr hvitvin (evt. eplemost)
0.5 ts
nykvernet pepper
1 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket.

  2. Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin og blåskjell. La blåskjellene koke noen minutter under lokk til de åpner seg.

  3. Ta blåskjellene opp og tilsett fløten. Smak til med salt og pepper. Ha skjellene tilbake i gryten.

  4. Serveres med baguette som gjerne dyppes i "søet".

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sjekk plukkdato på kjøpte blåskjell. Det skal ikke ha gått mer enn 7 dager siden de ble plukket. Jo færre dager, jo bedre. Dersom du plukker selv må du kontrollere med Mattilsynet at skjellene er trygge der du plukker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter