Skip to main content

Fiskesuppe med blåskjell

Enkel
20min

I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

4.1
(16)
Next ImageFiskesuppe med blåskjell

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

100 g
blåskjell

Fiskesuppe med skalldyr

1 pose
fiskesuppe
1 stk
gulrot i fyrstikklange strimler
100 g
reker
100 g
laksefilet i biter

Til dryss

1 stk
finklippet gressløk eller purre i tynne ringer

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Fiskesuppen:

  1. I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.

  2. Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.

  3. Server med godt brød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter