
Fiskesuppe med blåskjell
I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fiskesuppe med skalldyr
Til dryss
Fremgangsmåte
- 1
Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Fiskesuppen:
- 2
I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
- 3
Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
- 4
Server med godt brød til.
Tips
I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



