Fiskesuppe med blåskjell
I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Fiskesuppe med skalldyr
- 1 pose fiskesuppe
- 1 stykk gulrot, i fyrstikklange strimler
- 100 g reker
- 100 g laksefilet, i biter
- 1 dl TINE® Matfløte
Til dryss
- 1 stykk finklippet gressløk, eller purre i tynne ringer
Slik gjør du
1
Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem.
Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann.
Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Fiskesuppen:
1
I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
2
Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
3
Server med godt brød til.
TipsI en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.