Skip to main content

Grønnsaksuppe med krepsehaler

Enkel
15min

Suppe passer godt å servere til de fleste anledninger. Med rundstykker til blir dette et ekstra smakfullt måltid.

3.5
(13)
Next ImageGrønnsaksuppe med krepsehaler

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
liten blomkål
2 stk
gulrot
7 dl
vann
2 ss
hvetemel
300 g
grønne erter
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
eggeplomme

Tilbehør:

2 ss
hakket dill
1.5 dl
rensede krepsehale
4 stk
rundstykke

Fremgangsmåte

  1. Del blomkål i små buketter og skrell og skjær gulrot i tynne skiver. Kok grønnsakene møre i vann i ca. 8 minutter.

  2. Lag jevning av melet med litt av melken. Hell den i suppen under omrøring, og tilsett så resten av melken. La trekke i 3–5 minutter.

  3. Tilsett erter og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen.

  4. Visp sammen eggeplomme og fløte. Rør blandingen inn i suppen. Strø over hakket dill, og server med krepsehaler i og rundstykker til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bytte ut blomkål med brokkolibuketter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter