Grønnsaksuppe med krepsehaler
Suppe passer godt å servere til de fleste anledninger. Med rundstykker til blir dette et ekstra smakfullt måltid.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk liten blomkål
- 2 stykk gulrot
- 7 dl vann
- 2 ss hvetemel
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 300 g grønne erter
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stykk eggeplomme
- 1 dl TINE® Lett Matfløte
Tilbehør:
- 2 ss hakket dill
- 1.5 dl rensede krepsehale
- 4 stykk rundstykke
Slik gjør du
1
Del blomkål i små buketter og skrell og skjær gulrot i tynne skiver. Kok grønnsakene møre i vann i ca. 8 minutter.
2
Lag jevning av melet med litt av melken. Hell den i suppen under omrøring, og tilsett så resten av melken. La trekke i 3–5 minutter.
3
Tilsett erter og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen.
4
Visp sammen eggeplomme og fløte. Rør blandingen inn i suppen. Strø over hakket dill, og server med krepsehaler i og rundstykker til.
TipsDu kan bytte ut blomkål med brokkolibuketter.