Soppsuppe
Enkel•15 min min
Soppsuppe smaker utrolig godt både som forrett, middagsrett og kveldsmat. Spesielt godt passer denne suppen om høsten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 lsopp (f.eks. kantarell, sjampinjong eller traktkantarell)
-
1 stkløk
-
2 ss
-
2 dl
-
8 dlkjøttbuljong (evt. laget på buljongterninger)
-
1 ssmaizena
-
½ tssalt og pepper
-
4 sssherry (kan sløyfes )
Slik gjør du det
-
1
Surr biter av sopp og løk i smør uten at det tar farge. Tilsett fløte og la det trekke noen minutter på svak varme. Spe ut med buljong og la det trekke til soppen er myk.
-
2
Tilsett eventuelt litt maizena for å få suppen tykkere. Smak til med salt og pepper, og ha i sherry hvis du vil. Server suppen varm, gjerne med strimler av purre og litt sopp.