Soppsuppe

Soppsuppe

7
244
Enkel15 min
Soppsuppe smaker utrolig godt både som forrett, middagsrett og kveldsmat. Spesielt godt passer denne suppen om høsten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 l
    sopp (f.eks. kantarell, sjampinjong eller traktkantarell)
  • 1 stk
    løk
  • 2 ss
  • 2 dl
  • 8 dl
    kjøttbuljong (evt. laget på buljongterninger)
  • 1 ss
    maizena
  • ½ ts
    salt og pepper
  • 4 ss
    sherry (kan sløyfes )

Slik gjør du det

  1. 1

    Surr biter av sopp og løk i smør uten at det tar farge. Tilsett fløte og la det trekke noen minutter på svak varme. Spe ut med buljong og la det trekke til soppen er myk.

  2. 2

    Tilsett eventuelt litt maizena for å få suppen tykkere. Smak til med salt og pepper, og ha i sherry hvis du vil. Server suppen varm, gjerne med strimler av purre og litt sopp.

Del denne oppskriften: