Soppsuppe

Soppsuppe

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 15 min
Soppsuppe smaker utrolig godt både som forrett, middagsrett og kveldsmat. Spesielt godt passer denne suppen om høsten.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l sopp (f.eks. kantarell, sjampinjong eller traktkantarell)
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Matfløte
8 dl kjøttbuljong (evt. laget på buljongterninger)
1 ss maizena
½ ts salt og pepper
4 ss sherry (kan sløyfes )

Slik gjør du det

    1. Surr biter av sopp og løk i smør uten at det tar farge. Tilsett fløte og la det trekke noen minutter på svak varme. Spe ut med buljong og la det trekke til soppen er myk.
    2. Tilsett eventuelt litt maizena for å få suppen tykkere. Smak til med salt og pepper, og ha i sherry hvis du vil. Server suppen varm, gjerne med strimler av purre og litt sopp.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Frank

    1 måneder siden
    Enkel og god oppskrift. Jeg har prøvd ALLE smørtyper og det er kun en vinner. Meierismør (jeg er ikke sponset eller har tilknytning til Tine??) fikk et tips fra en kokk i dag om et par dråper med olje sammen med smøret. Det skulle løfte den enda et hakk

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips med alle oss, Frank :)

      Det er hyggelig å høre at du er så fornøyd med smøret vårt!

      Kommenter  (0)


  • Hildegunn

    9 måneder siden
    Kan man bruke creme fraiche istedenfor fløte i suppen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Du kan fint bruke Crème fraîche istedenfor følte, Hildegunn :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Anne

    2 år siden
    Et godt tips er å smake til med soyasaus i stedet for salt på slutten. Det gjør underverker!

    Kommenter  (29)


  • anne grete øydegard

    6 år siden
    Jeg lagdt suppen. Og serverte den til kokt torsk.det var kjempe godt sammen.

    Kommenter  (15)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Mmm...nydelig! Takk for tipset, Anne Grete!

      Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat