placeholder image
0

Soppboller i tomatsaus

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. Husk at soppblandingen trenger minst 2 timer hvile.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
600 gsopp
2 ssTINE Meierismør
4 stkhvitløksfedd
2 ½ dlhavregryn
2 ½ dlbrødrasp
1 dlhakket persille
2 stkegg
½ tstørket oregano
½ tstørket timian
½ tssalt
1 tspepper
2 dlNorvegia® Revet

Til servering

3 dltomatsaus
1 dlparmesan

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og sopp og stek på lav varme i smør til blandingen er tørr og gyllen.
    2. Press i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Ha soppblandingen i en bolle og bland inn havregryn, brødrasp, persille, egg, oregano, timian, salt og pepper. Bland godt, rør inn ost, og dekk til med plast og sett kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten.

      Tips:

      Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med knivblad om du vil ha bollene helt fine.

    3. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Form små boller av soppdeigen og stek gylne i en panne med smør. Legg bollene på et stekebrett og stek i oven i ca. 15 minutter.
    4. Varm opp tomatsaus og server soppbollene med tomatsaus og parmesan.

      Tips:

      placeholder image

Tips:

Server disse bollene med pasta eller som del av et tapasbord. Det er fint å gi gjestene et kjøttfritt alternativ.

Kommentarer