Soppboller i tomatsaus
Enkel•40 min min
Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. Husk at soppblandingen trenger minst 2 timer hvile.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
600 gsopp
-
2 ss
-
4 stkhvitløksfedd
-
2 ½ dlhavregryn
-
2 ½ dlbrødrasp
-
1 dlhakket persille
-
2 stkegg
-
½ tstørket oregano
-
½ tstørket timian
-
½ tssalt
-
1 tspepper
-
2 dlRevet NORVEGIA® 26/16%
Til servering
-
3 dltomatsaus
-
1 dlparmesan
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løk og sopp og stek på lav varme i smør til blandingen er tørr og gyllen.
-
2
Press i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Ha soppblandingen i en bolle og bland inn havregryn, brødrasp, persille, egg, oregano, timian, salt og pepper. Bland godt, rør inn ost, og dekk til med plast og sett kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten.
Tips
Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med knivblad om du vil ha bollene helt fine.
-
3
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Form små boller av soppdeigen og stek gylne i en panne med smør. Legg bollene på et stekebrett og stek i oven i ca. 15 minutter.
-
4
Varm opp tomatsaus og server soppbollene med tomatsaus og parmesan.
Tips
Slik lager du hjemmelaget tomatsaus.