Soppboller i tomatsaus

Soppboller i tomatsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. Husk at soppblandingen trenger minst 2 timer hvile.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
600 g sopp
2 ss TINE Meierismør
4 stk hvitløksfedd
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl brødrasp
1 dl hakket persille
2 stk egg
½ ts tørket oregano
½ ts tørket timian
½ ts salt
1 ts pepper
2 dl Norvegia® Revet

Til servering

3 dl tomatsaus
1 dl parmesan

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og sopp og stek på lav varme i smør til blandingen er tørr og gyllen.
    2. Press i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Ha soppblandingen i en bolle og bland inn havregryn, brødrasp, persille, egg, oregano, timian, salt og pepper. Bland godt, rør inn ost, og dekk til med plast og sett kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten.
      Tips!

      Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med knivblad om du vil ha bollene helt fine.

    3. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Form små boller av soppdeigen og stek gylne i en panne med smør. Legg bollene på et stekebrett og stek i oven i ca. 15 minutter.
    4. Varm opp tomatsaus og server soppbollene med tomatsaus og parmesan.
      Tips!

      Slik lager du hjemmelaget tomatsaus.

      Hjemmelaget tomatsaus
Tips!

Server disse bollene med pasta eller som del av et tapasbord. Det er fint å gi gjestene et kjøttfritt alternativ.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat