Skip to main content

Soppboller i tomatsaus

Enkel
40min

Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. Husk at soppblandingen trenger minst 2 timer hvile.

3.6
(48)
Next ImageSoppboller i tomatsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
600 g
sopp
4 stk
hvitløksfedd
2.5 dl
havregryn
2.5 dl
brødrasp
1 dl
hakket persille
2 stk
egg
0.5 ts
tørket oregano
0.5 ts
tørket timian
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
2 dl
Norvegia® Revet

Til servering

3 dl
tomatsaus
1 dl
parmesan

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og sopp og stek på lav varme i smør til blandingen er tørr og gyllen.

  2. Press i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Ha soppblandingen i en bolle og bland inn havregryn, brødrasp, persille, egg, oregano, timian, salt og pepper. Bland godt, rør inn ost, og dekk til med plast og sett kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten.

    Tips

    Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med knivblad om du vil ha bollene helt fine.

  3. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Form små boller av soppdeigen og stek gylne i en panne med smør. Legg bollene på et stekebrett og stek i oven i ca. 15 minutter.

  4. Varm opp tomatsaus og server soppbollene med tomatsaus og parmesan.

    Hjemmelaget tomatsaus

    Tips

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server disse bollene med pasta eller som del av et tapasbord. Det er fint å gi gjestene et kjøttfritt alternativ.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter