Skip to main content

Gulrot-falafel med rødbetsalat

Enkel
1t 10min

Her er det masse smak, så hvem trenger vel kjøtt? Disse saftige falaflene serveres med en frisk rødbetesalat og ostekrem. Perfekt til meet free monday!

4.2
(15)
Next ImageGulrot-falafel med rødbetsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

700 g
gulrot
2 stk
hvitløksfedd
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ts
paprikapulver
1 ts
chilipulver
0.5 ts
malt spisskummen
0.5 ts
gurkemeie
3 dl
kikertmel
4 ss
sesamfrø

RØDBETESALAT

2 stk
rødbeter
2 ss
sitronsaft
1 ts
honning
1 ts
sesamolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
hakket bladpersille

FETAKREM

150 g
fetaost
2 ss
hakket bladpersille

TIL SERVERING

1 stk
sitron
1 stk
hjertesalat

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.

  2. Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.

  3. Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.

  4. Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.

  5. Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.

    Tips

    Bytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.

  6. Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Gulrot-falafler med sesamfrø er en super forrett, men kan også være fine å ta med i matpakke. Ved å bruke kikertmel i falaflene sparer du deg litt mosing.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter