
Gulrot-falafel med rødbetsalat
Her er det masse smak, så hvem trenger vel kjøtt? Disse saftige falaflene serveres med en frisk rødbetesalat og ostekrem. Perfekt til meet free monday!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
RØDBETESALAT
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.
- 2
Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.
- 3
Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.
- 4
Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.
- 5
Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.
Tips
Bytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.
- 6
Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.
Tips
Gulrot-falafler med sesamfrø er en super forrett, men kan også være fine å ta med i matpakke. Ved å bruke kikertmel i falaflene sparer du deg litt mosing.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



