Linsegryte

Linsegryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Perfekt gryterett uten kjøtt. Med linser og kremet potetmos som tilbehør er dette vegetarmat hele familien vil like å få til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
1 stk squash
½ stk aubergine
2 centimeter frisk ingefær
½ stk grønn chili
1 stk hvitløksfedd
200 g ukokte røde linser
½ ss karri
1 ts gurkemeie
4 dl hermetiske tomater
7 dl grønnsaksbuljong
½ ts salt
¼ ts pepper

POTETMOS

6 stk poteter
1 ss TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper

TIL SERVERING

1 stk grønn chili
1 stk hjertesalat
2 dl TINE Yoghurt Naturell
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. . Hakk løk, squash og aubergine i små biter. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.
    2. Fres løk, squash, aubergine, ingefær, hakket hvitløk, ukokte linser, karripulver og gurkemeie i en gryte med olje i et par minutter.
      Tips!

      Bruk gjerne hermetiserte linser, men da bør du halvere mengden grønnsaksbuljong. De hermetiserte linsene skal ikke koke med hele koketiden, men tilsettes når det er ca. 5 minutter igjen.

    3. Tilsett tomat og grønnsaksbuljong og småkok i ca. 35 minutter eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.
    4. Skrell og del potet i biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper.
    5. Finsnitt chili og del salat i biter. Skvis over litt sitron og server linsegryten med potetmos, litt yoghurt, salat, finsnittet chili og noen sitronbåter.
Tips!

Du kan også servere linsegryten med kokte poteter, eller dropp potetene helt og server godt brød med smør til.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat