Håndkle og blad
Linsegryte
(3333)

Linsegryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Perfekt gryterett uten kjøtt. Med linser og kremet potetmos som tilbehør er dette vegetarmat hele familien vil like å få til middag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
1 stksquash
½ stkaubergine
2 centimeterfrisk ingefær
½ stkgrønn chili
1 stkhvitløksfedd
200 gukokte røde linser
½ sskarri
1 tsgurkemeie
4 dlhermetiske tomater
7 dlgrønnsaksbuljong
½ tssalt
¼ tspepper

POTETMOS

6 stkpoteter
1 ssTINE Meierismør
2 dlTinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
½ tssalt
¼ tspepper

TIL SERVERING

1 stkgrønn chili
1 stkhjertesalat
2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 stksitron
BladBlad

Slik gjør du det

    1. . Hakk løk, squash og aubergine i små biter. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.
    2. Fres løk, squash, aubergine, ingefær, hakket hvitløk, ukokte linser, karripulver og gurkemeie i en gryte med olje i et par minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk gjerne hermetiserte linser, men da bør du halvere mengden grønnsaksbuljong. De hermetiserte linsene skal ikke koke med hele koketiden, men tilsettes når det er ca. 5 minutter igjen.

    3. Tilsett tomat og grønnsaksbuljong og småkok i ca. 35 minutter eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.
    4. Skrell og del potet i biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper.
    5. Finsnitt chili og del salat i biter. Skvis over litt sitron og server linsegryten med potetmos, litt yoghurt, salat, finsnittet chili og noen sitronbåter.
Blått hjerte
Tips!

Du kan også servere linsegryten med kokte poteter, eller dropp potetene helt og server godt brød med smør til.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat