Linsegryte
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stksquash
-
½ stkaubergine
-
2 cmfrisk ingefær
-
½ stkgrønn chili
-
1 stkhvitløksfedd
-
200 gukokte røde linser
-
½ sskarri
-
1 tsgurkemeie
-
4 dlhermetiske tomater
-
7 dlgrønnsaksbuljong
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
POTETMOS
-
6 stkpoteter
-
1 ss
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
TIL SERVERING
-
1 stkgrønn chili
-
1 stkhjertesalat
-
2 dl
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
. Hakk løk, squash og aubergine i små biter. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.
-
2
Fres løk, squash, aubergine, ingefær, hakket hvitløk, ukokte linser, karripulver og gurkemeie i en gryte med olje i et par minutter.
Tips
Bruk gjerne hermetiserte linser, men da bør du halvere mengden grønnsaksbuljong. De hermetiserte linsene skal ikke koke med hele koketiden, men tilsettes når det er ca. 5 minutter igjen.
-
3
Tilsett tomat og grønnsaksbuljong og småkok i ca. 35 minutter eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.
-
4
Skrell og del potet i biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper.
-
5
Finsnitt chili og del salat i biter. Skvis over litt sitron og server linsegryten med potetmos, litt yoghurt, salat, finsnittet chili og noen sitronbåter.