Linsegryte

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Perfekt gryterett uten kjøtt. Med linser og kremet potetmos som tilbehør er dette vegetarmat hele familien vil like å få til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stksquash
½ stkaubergine
2 centimeterfrisk ingefær
½ stkgrønn chili
1 stkhvitløksfedd
200 gukokte røde linser
½ sskarri
1 tsgurkemeie
4 dlhermetiske tomater
7 dlgrønnsaksbuljong
½ tssalt
¼ tspepper

POTETMOS

6 stkpoteter
1 ssTINE Meierismør
2 dlTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
½ tssalt
¼ tspepper

TIL SERVERING

1 stkgrønn chili
1 stkhjertesalat
2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 stksitron
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. . Hakk løk, squash og aubergine i små biter. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.
    2. Fres løk, squash, aubergine, ingefær, hakket hvitløk, ukokte linser, karripulver og gurkemeie i en gryte med olje i et par minutter.

      Tips:

      Bruk gjerne hermetiserte linser, men da bør du halvere mengden grønnsaksbuljong. De hermetiserte linsene skal ikke koke med hele koketiden, men tilsettes når det er ca. 5 minutter igjen.

    3. Tilsett tomat og grønnsaksbuljong og småkok i ca. 35 minutter eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.
    4. Skrell og del potet i biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper.
    5. Finsnitt chili og del salat i biter. Skvis over litt sitron og server linsegryten med potetmos, litt yoghurt, salat, finsnittet chili og noen sitronbåter.

Tips:

Du kan også servere linsegryten med kokte poteter, eller dropp potetene helt og server godt brød med smør til.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar