Linsegryte

Linsegryte

0
59
Enkel60 min
Perfekt gryterett uten kjøtt. Med linser og kremet potetmos som tilbehør er dette vegetarmat hele familien vil like å få til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    squash
  • ½ stk
    aubergine
  • 2 cm
    frisk ingefær
  • ½ stk
    grønn chili
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 200 g
    ukokte røde linser
  • ½ ss
    karri
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 4 dl
    hermetiske tomater
  • 7 dl
    grønnsaksbuljong
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

POTETMOS

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    . Hakk løk, squash og aubergine i små biter. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.

  2. 2

    Fres løk, squash, aubergine, ingefær, hakket hvitløk, ukokte linser, karripulver og gurkemeie i en gryte med olje i et par minutter.

    Tips

    Bruk gjerne hermetiserte linser, men da bør du halvere mengden grønnsaksbuljong. De hermetiserte linsene skal ikke koke med hele koketiden, men tilsettes når det er ca. 5 minutter igjen.

  3. 3

    Tilsett tomat og grønnsaksbuljong og småkok i ca. 35 minutter eller til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Skrell og del potet i biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Finsnitt chili og del salat i biter. Skvis over litt sitron og server linsegryten med potetmos, litt yoghurt, salat, finsnittet chili og noen sitronbåter.

Tips

Du kan også servere linsegryten med kokte poteter, eller dropp potetene helt og server godt brød med smør til.

Del denne oppskriften: