
Bakt grønn falafel
Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
TIL SERVERING
TAHINIDRESSING
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
- 2
Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
- 3
Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn TINE® Petite Fraîche, og smak til med salt og pepper.
- 4
Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.
Tips
Bak dine egne pitabrød, så kan de godt være litt grovere! Se her for oppskrift på hjemmelagde Grove pitabrød.
Tips
Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



