
Bakt grønn falafel
Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
TIL SERVERING
TAHINIDRESSING
Slik gjør du
- 1
Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
- 2
Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
- 3
Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn TINE® Petite Fraîche, og smak til med salt og pepper.
- 4
Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.
Tips
Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



